Time of Flight камера

Time Of Flight (ToF)  камерата од признаениот производител Basler овозможува да снимите 2D и 3D податоци во еден удар. Basler ToF камерата Ви нуди атрактивно решение за широк спектар на апликации, меѓу кои: логистика, автоматика, и биометрија.

Како работи Time of Flight камера?

Мерниот принцип е базиран на мерење на време на патот на светлина од светлосниот извор до објектот и назад до камерата. Колку поголемо растојание, толку поголемо време за светлината да го измине патот.

Светлосниот извор и снимената слика се синхронизирани така што растојанието до објектот е запишано во податоците на снимената слика.

Кликнете тука за брошура

Сакате да набавите наши опрема за Машински вид?

Посетете ја нашата B2B продавница

Карактеристики на Basler ToF камера

Принцип Time Of Flight (ToF) камера Basler
 • 640 x 480 pixels (NIR) резолуција
 • Стапка на слика: 15 fps
 • Мерен опсег: 0.5 m до 5.0 m
 • Точност: + – 1.0 cm (зависно од околни услови)
 • Интерфејс: Gigabit Ethernet, усогласен со GigE Vision и GenICam
 • Објектив: 57 ° hx 43 ° v
 • Софтвер: компатибилен со Windows и Linux
 • Лесно се интегрира и се користи
 • Опционално 3D моделирање
 • NIR LED
 • Оптимизирана за внатрешна употреба

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Time Of Flight camera (ToF) Basler

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news