Робусен цилиндричен фотосензор

Leuze цилиндричен фотосензор 412B е одличен избор кај сите апликации со мал простор на располагање. Во доменот на оптички сензори со прекинувачки излез, цилиндричниот фотосензор со M12 дијаметар, ќе Ве убеди со неговата компактност и тенок метален дизајн.

Совршен за апликации со ограничен простор

Leuze цилиндричниот фотосензор 412B е сместен во робусно, мало, и екстремно компактно метално M12 куќиште. Сензорот совршено ќе Ви служи во апликации со тесен простор, т.е во апликации за пакување или логистика. Но, може да го користите и во други процеси на автоматика.

Инженерите во Leuze вложија голем труд за да ги подобрат перформансите на серијата. Фотосензорот промовира одличен мерен опсег, брзо време на одѕив, и оптички стакла. Додадени се и екстремно моќни ласерски модели, и модели со NPN излез. Во нивниот фокус се наоѓа и едноставно интуитивно нагодување преку 270 ° потенциометар.

цилиндричен фотосензор Leuze апликација

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Предности на цилиндрична фотоќелија

цилиндричен фотосензор Leuze апликација
 • подобар перформанс во однос на 412 серија
 • совршено адаптиран за монтажа во тесен простор
 • екстремно робусно и компактно метално куќиште, со оптичко стакло
 • достапен принцип на предавател/приемник како кај ласерски сензори со висок перформанс, во челично куќиште
 • атрактивна цена, за примена во голем број апликации

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Cylindrical throughbeam photoelectric sensor Leuze

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news