Стандард за чекорен мотор

R.T.A. драјвот X-PLUS за чекорен мотор е стандардно решение за чекорни мотори! Изберете X-PLUS серии со STEP/DIR ADVANCED интерфејс за напредни апликации со одличен динамички перформанс, висока доверливост, и едноставно напојување. Внатрешни преобразувачи и исправувачи за значителна заштеда на трошоци и простор.

X-PLUS за прецизна, тивка, и беспрекорна работа

X-PLUS серија има вграден напреден интерфејс, интерен исправувач, и директно напојување од главен AC извор (110-230 VAC). Користете ги за екстремно прецизна и лесна контрола на чекорни мотори!

Може да се користат за контрола на стандардни и индустриски NEMA 23 (56 mm) или NEMA 34 (86 mm) чекорни мотори.

R.T.A. моторни драјвови X-PLUS серија

Сакате да набавите наши опрема?

Заштедете пари и простор

R.T.A. моторни драјвови X-PLUS серија

Може да изберете меѓу 2 варијанти на X-PLUS моторни драјвови:

 • X-PLUS L2 е помал, за помали нисконапонски чекорни мотори
 • X-PLUS B4.1 е поголем, за поголеми високонапонски чекорни мотори.

Достапна е и помоќна варијанта на X-PLUS моторни драјвови со интегрирана safety функција за безбедно исклучување на чекорен мотор:

 • X-PLUS S4.1 со STO функција(SIL3).

Карактеристики

Имајте бенефит од X-PLUS моторни драјвови за апликации со одличен динамички перформанс, висока доверливост, и поедноставно напојување!

 • едноставна конекција до Unitronics, VIPA YASKAWA, и други драјвови преку “step & direction” напреден интерфејс, и брзи дигитални излези
 • лесно дефинирани PTO излези за полесен развој на Вашата апликација
 • полесна конфигурација на струја на чекорен мотор преку dip прекинувач која заобиколува директна конекција на драјв со компјутер
 • оптоизолирани и диференцијални влезови и излези за интерфејс со вообичаени контролни системи и висока отпорност на шум
 • робусно метално или пластично куќиште без систем за ладење (вентилатор)
 • Заштита:
  – поднапонска, прекуструјна
 • – струја на куса врска
  – термичка
 • микрочекори функција до 4.000 чекори/вртеж, кои може да се нагодат преку dip-прекинувач: 400, 500, 800, 1.000, 1.600, 2.000, 3.200, и 4.000 чекори/вртеж
 • електронско коло за придушување на резонанција за намалени шум и механички вибрации при ниска и средна брзина
 • помалку трошоци за преобразувач, исправувач, кондензатор, напојување, ожичување
 • заштеда на простор во контролен ормар
 • директно AC напојување (230 VAC)
 • ексклузивен за чекорни мотори со соодветно ниво на изолација за безбедна работа на Вашиот уред
 • едногодишна гаранција
X-PLUS серија R.T.A. моторни драјвови

X-PLUS L2 серија

X-PLUS L2 серија R.T.A.

X-PLUS L2 серијата е најнов член на X-PLUS серијата. Доаѓа во компактно пластично куќиште. За помали чекорни мотори со помали струи. Директна конекција на AC напојување (110 VAC до 230 VAC).

 • за чекорни мотори со струен опсег 1.4-2.5 A
 • за мали чекорни мотори со директно AC напојување, NEMA 23 (56 mm) и NEMA 34 (86 mm)
 • за стандардни NEMA 34 чекорни мотори (86 mm):
  • SM 2861 5055, со 2 A струја, 3.6 Nm вртлив момент, и 400 W моќност
 • за индустриски NEMA 23 чекорни мотори (56 mm):
  • SP 2566 5000, со 1 A струја, 1.7 Nm вртлив момент, достапни со IP 65 класа на заштита, и CVMSP0XM 1 m или 3 m долг кабел
  • SP 2563 5000, со 1 A струја, 1 Nm вртлив момент.
 • достапни се и X-PLUS L драјвови со чекорни мотори и кабли. Кликнете тука за флаер!

Робусни и моќни X-PLUS B4.1

X-PLUS B4.1 серија е најмоќен претставник од X-PLUS серија. Доаѓа во компактно, робусно метално куќиште за адекватно природно ладење. За контрола на чекорни мотори со повисоки струи, кои се директно конектирани на AC напојување (230 VAC).

 • за чекорни мотори со струен опсег 1.4-2.5 A,
 • за поголеми чекорни мотори со директно AC напојување (110 VAC до 230 VAC), NEMA 34 (86 mm),
 • за стандардни NEMA 34 чекорни мотори(86 mm):
  • SM 2862 5055, (2 A; 7,0 Nm),
  • SM 2862 5155, (4 A; 7,0 Nm),
  • SM 2863 5155, (4 A; 9,0 Nm).
 • за индустриски NEMA 34 чекорни мотори(86 mm):
  • RM 3R1M, (4 A; 3,6 Nm),
  • RM 3R2M, (4 A; 7,0 Nm),
  • RM 3R3M, (4 A; 9,0 Nm).
X-PLUS B4.1 серија R.T.A.

X-PLUS S4.1 со интегрирана safety функција

X-PLUS S4.1 серија R.T.A.

X-PLUS S4.1 серијата има интегрирана safety функција за безбедно исклучување на чекорниот мотор – STO (SIL3). STO (Safe Torque Off) ја исклучува струјата на моторот без да смета на струјата на драјвот. Користете STO и за стопирање на моторот и за спречување на неочекуван старт. STO штеди трошоци за додатни компоненти и простор.

Останатите карактеристики на драјвот се исти со оние на X-PLUS B4.1 серијата.

Комбинација за сложени апликации

Достапна е и SP серија со IP 65 класа на заштита. Може да ја користите во сложени индустриски средини. Овие мотори се погодни за кабел со M12 индустриски конектор.

Имаат одличен перформанс, добар вртлив момент, и голема компактност. Достапни се и со пломба на осовината за зголемена отпорност на прашина и вода.

SP серија R.T.A.

 RM серија R.T.A.

RM серија R.T.A.

RM е серија на робусни индустриски чекорни мотори со IP 54 класа на заштита. Погодни се за кабел со M12 конектор. Поради адекватна изолација може да безбедно да се конектираат на моторен драјв со директно AC напојување (230 V). Вистински избор за Вашата индустриска апликација.

Имаат одличен перформанс – висок вртлив момент и доволен сооднос со брзина на чекорен мотор. Се истакнуваат со неверојатна компактност.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

X-PLUS series Motor Drivers R.T.A.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other news