Cognex систем за машински вид

Втората генерација на In-Sight 7000 овозможува брза и точна контрола на квалитет, и идентификација на производ дури и кај многу побрзи производни линии.

Моќен систем за машински вид

Cognex го претставува својот најнов систем за машински вид In-Sight 7000, кој е неспоредлив по својата модуларност и интеграбилност.

Благодарение на својот робусен и компактен дизајн, уредот е погоден за интеграција во разновидни, па дури и просторно ограничени производни средини.

Има IP67 класа на заштита.

Кликнете тука за спецификации

Сакате да набавите наши опрема за Машински вид?

Посетете ја нашата B2B продавница

Повеќе од 400 можни конфигурации

Cognex In-Sight 7000 модули

Уникатниот модуларен дизајн со Flexible Image Technology нуди повеќе од 400 можни конфигурации. Целиот систем за машински вид вклучува патентиран систем со LED осветлување за рамномерна и дифузна светлина на цело видно поле, притоа намалувајќи ја потребата за скапо екстерно осветлување.

Голем избор на колор осветлување, оптички филтри, и поларизатори за адаптација според потребите на Вашата апликација. Достапен е и голем избор на C-mount и S-mount леќи, како и индустриски леќи со механичко нагодување на автофокус.

Автоматизација за сите апликации

Сите системи имаат достапна 512 MB меморија која може да биде проширена со SD мемориска картичка. Како и сите други модели од In-Sight програма, и In-Sight 7000 системот поддржува In-Sight Explorer софтверска околина, која овозможува поставка и контрола на задачи за машински вид.

Софтверската околина има user-friendly кориснички интерфејс. Системот вклучува и комплет од алатки, како PatMax RedLine за пребарување на шаблони, OCRMax, и SurfaceFX за преземање карактеристики од површина на објекти.

Cognex In-Sight 7000 автоматизација

Сакате да дознаете повеќе?

Cognex In-Sight 7000

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news