PLC контролер со виртуелен HMI

PLC контролер од USC серија е контролер без физички HMI интерфејс. Unitronics дизајнираше серија базирана на моќната UniStream серија. Така, Вие ги задржувате сите функционалности кои ги нуди оваа моќна серија, и истовремено штедите пари затоа што отсуството на екран намалува дополнителни трошоци.

Далечински пристап до контролер

UniStream USC серија на PLC контролери како и цела UniStream серија, Ви нуди напредна комуникациска поддршка за полесна интеграција во апликации од Индустрија 4.0. PLC контролерот нуди функционалност за виртуелен HMI.

Ова има уникатна предност поради можноста за визуелизација на опрема или пристап до процес преку мобилни уреди. PLC со виртуелен HMI е е иновација во индустријата со конкурентна предност со однос на другите производители на овој тип на опрема.

Конектирајте го Вашиот PLC контролер на Unitronics cloud IIoT платформа за минута. Бесплатно!

Сакате да набавите наши PLC опрема?

PLC по мерка на Вашите потреби

PLC UniStream виртуелен HMI
 • Достапни се 3 модели – Про (B10), Стандарден (B5), и Основен (B3)
 • Поддржува веб-сервер, и различни комуникациски протоколи
 • Можност за конекција на повеќе од 2,000 I/O модули

UniStream карактеристики

 • До 2048 дигитални и аналогни I/O
 • I/O модули за брзи влезови и температура
 • Надворешна меморија: Micro-SD
 • До 64 самонагодливи, независни јамки
 • Data logging, податочни рецепти
 • Целосна HMI функционалност
 • Поддржува различни резолуции
 • Интегрирана Drag & Drop графичка библиотека за едноставен дизајн
 • Повеќејазична поддршка
 • Вградени аларми
 • Опција за преглед на pdf фајлови
 • Повеќестепенска заштита со лозинка
 • Вградени портови: Ethernet TCP / IP, USB, Mini USB за програмирање, CANbus, RS485, RS232
 • Протоколи: MQTT Client, MODUS TCP, EtherNet IP, CANopen, CANlayer2, UniCAN, SNMP, BACnet, KNX, и M-Bus преку gateway, Message Composer за протоколи од 3-ти страни
 • Е-пошта, SMS, GPRS / GSM
 • Далечински пристап преку VNC, SQL Client, Web Server, FTP server & client
 • Хардверска конфигурација: Drag & drop елементи – без адресирање
 • HMI
  – Drag & drop интерфејс, елементи за повеќе нивоа, анимации
  – Бесплатна библиотека со слики
  – Инстант промена на HMI јазици
 • Едитор за веб-страница
  – ист изглед како едитор за HMI
  – не треба познавање за HTML
 • Ladder
  – персонални функциски блокови (UDFB)
  – лесно адресирање
PLC UniStream виртуелен HMI апликација
PLC UniStream виртуелен HMI

Сакате да заштедите време за развој?

Сепак Ви треба дисплеј? Изберете PLC UniStream 5

Достапен е и UniStream PLC контролер со 5” HMI за апликации со ограничен простор. Достапен е со вградени I/O терминали.

Може да ги конектирате истите I/O модули како и за другите модели од UniStream фамилија.

Сакате да дознаете повеќе?

PLC UniStream with virtual HMI

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news