Моќен програмабилен контролер Vipa 300S+

Програмабилниот контролер VIPA 300S+ од Yaskawa базиран врз SPEED7 технологија и брзи I/O терминали, е погоден за сложени апликации со помал буџет. Неговиот моќен перформанс, мемориски единици со променлива големина, и разни типови на комуникациски протоколи, овозможуваат ефективна употреба во сложени апликации.

Брз и ефикасен програмабилен контролер VIPA 300S+

Програмабилниот контролер VIPA 300S+ од Yaskawa Vipa базиран врз SPEED7 технологија, е еден од светски најбрзите и најефикасните контролни системи со вграден микроконтролер. Моќниот глобален лидер од полето на индустриска автоматика Yaskawa VIPA е познат по своите доверливи програмабилни контролери кои секојдневно наоѓаат примена во многу индустрии, како на пример: автомобилска и прехранбена.

Сакате да набавите наши PLC опрема?

Убедливо докажани предности на програмабилен контролер VIPA 300S+

Програмабилен контролер VIPA S300+ Yaskawa

Голема брзина за секоја апликација преку SPEED магистрала за I/O модули со голема брзина

Податочна сигурност и паметен мемориски менаџмент, кои може да бидат проширени со додатни картички

Голем избор на современи комуникациски протоколи, како на пример: Profinet, Modbus, …

Можноста за инсталација на програмабилен контролер VIPA 300S+ и SIEMENS I/O модули дава голема флексибилност при употреба во апликации

Можност за програмирање со следните софтверски алатки: WinPLC7, Simatic Manager Step7, TIA portal (Siemens)

Сигурна долготрајна инвестиција со можноста за експанзија

Интегрирана SPEED7 технологија за неверојатна брзина

SPEED7 технологија за водечки програмабилен контролер VIPA 300S+:

 • SPEED7 технологија која доставува највисок перформанс
 • SPEED7 технологија која обезбедува најфлексибилна комуникација
 • SPEED7 технологија која е основа на сите постоечки и идни програмабилни контролери VIPA
 • Употреба на уникатна SPEED магистрала со брзи I/O модули и процесорска единица, кај сите апликации со барање за голема брзина
 • SPEED7 технологија која гарантира совршено совпаѓање со сите VIPA производи
Програмабилен контролер VIPA S300+ Yaskawa, Speed7 технологија

Клучни карактеристики на програмабилен контролер VIPA 300S+

Компактната процесирачка единиca 300S+ со интегрирана SPEED7 технологија и I/O терминали, е погоден за сложени апликации со помал буџет. Неговиот моќен перформанс, мемориски единици со променлива големина, и разни типови на комуникациски протоколи, овозможуваат ефективна употреба во сложени апликации.

Можноста за надворешно складирање преку MMC или SD картичка (до 2 GB) Ви овозможува автоматскa или рачнa копија и обнова на податоци. Дополнително, достапна е светски признатата AdvancedKnowHow заштита на Вашата интелектуална сопственост. А привлечниот избор на интегрирани комуникациски интерфејси, како на пример: Ethernet/MPI и PtP интерфејси, гарантираат удобност и флексибилност во секоја ситуација.

Интегрирана работна меморија овозможува работа на програмабилниот контролер VIPA 300S+ без додатна мемориска картичка. Во зависност од типот на процесирачка единица Вие може да ја проширите работната меморија до 8 MB преку Картичка за конфигурација на меморија (на анг.: Memory Configuration Card – MCC) со цел надграден контролен систем според Ваша мерка.

 • Соодветна форма и функција со програмабилен контролер S7-300 од Siemens
 • Комбинирана работа на програмабилен контролер VIPA 300S+ и Siemens модули
 • Можност за проширување со модули
 • Флексибилни дигитални модули: време на одѕив кое може да се прилагоди помеѓу 2.65 µs и 40 ms
 • Развој на програми со следни софтверски алатки: WinPLC7, Step7 Simatic Manager, TIA (Siemens)
 • Можност за централна или споредна распределба
 • Брзо враќање назад на податоци од аналогни модули: конверзија на 4 аналогни канали за 100 µs

Би сакале да заштедите пари и време на брзо ожичување на Вашиот програмабилен контролер или негови I/O модули? Предните приклучоци подготвени за употреба го овозможуваат тоа. Истите се достапни во должина од 2.5 m до 5 m. Секоја жица e соодветно означена за да нема неред.

Програмабилен контролер VIPA 300S+ кој нуди голем избор на стандардни и современи комуникациски протоколи:

 • Ethernet-, PROFIBUS-DP-, сериски RS485, и MPI интерфејс
 • По избор: Profinet, CANopen, Interbus, Сериска, Modbus RTU, Modbus TCP, UDP, RFC1006
 • До 32 модули директно распоредени на процесирачка единица!
 • Зголемен перформанс и капацитет
 • 36 месеци гаранција
 • Сертификати: cULus и CE

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе ви одговориме наскоро.

 Програмабилен контролер VIPA S300+ Yaskawa, speed магистрала

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news