Минијатурен ласерски сензор за растојание

Минијатурниот ласерски сензор од Micro-Epsilon припаѓа во групата на активни бесконтактни триангулациони сензори. Максимална прецизност на минимален простор! Лесно интегрирајте го компактниот сензор во ограничен простор за инсталација, и користете го во динамички индустриски апликации.

Брзи и точни мерења

Сериите optoNCDT 1320 и optoNCDT 1420 Ви нудат уникатна комбинација на висока брзина, мала големина, врвен перформанс, и широк спектар на индустриски апликации за мерење на поместувања, растојание, и позиција.

Исто така, optoNCDT 1320 и optoNCDT 1420 Ви гарантираат и висока точност и нагодливи стапки на мерења до 2 kHz и до 4 kHz, соодветно.

Двете серии имаат Active Surface Compensation (ASC) која гарантира стабилен контролен сигнал за растојание независно од бојата и осветленоста на таргет објектот. Дури и најмали објекти може да бидат доверливо детектирани благодарение на малите димензии на сензорот. Селективниот тип на конектор, т.е кабелски или жилен, во комбинација со компактните димензии го редуцираат до минимум Вашиот труд за интеграција.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Карактеристики на optoNCDT серии

  • Компактен дизајн (46 x 30 x 22 mm) со интегриран контролер, за лесна и брза интеграција во ограничен простор за инсталација
  • Висока резолуција (1 µm), за исплатлив влез во светот на мерења со висока прецизност
  • Робусно куќиште, за употреба во широк спектар на индустриски апликации
  • Брзо пуштање во работа со само неколку клика преку мултифункционален тастер, за гарантирано уникатна лесна употреба кај највообичаени типови на површини

Изберете идеален модел за Вашата апликација

Разгледајте ја брошурата, и изберете идеален модел за Вашата апликација.

Модели optoNCDT Micro-Epsilon

Сакате да дознаете повеќе?

Miniature laser distance sensor optoNCDT Micro-Epsilon

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news