Енергетски ефикасен LED драјв

PWM-KN серија од Mean Well опфаќа AC/DC LED драјвови кои одржуваат температура на боја и хомогеност на осветленост кога контролираат секакви видови на LED ленти, така што нудат одлично здраво решение. До 90% ефикасност овозможува енергетски ефикасна контрола на LED светилки.

Поддржете зелено и одржливо општество

Mean Well како лидер за напојување го претстави KNX LED драјвот PWM-60/120KN на пазарот. Со тоа го надополни KNX портфолиото за да ги исполни барањата на крајните корисници и системски интегратори.

Благодарение на високата ефикасност до 90%, цела PWM-KN серија со fanless дизајн може да работи на температура од -40 °C~90 °C. Така, преку доверливиот AC/DC LED драјв со висок перформанс, Mean Well продолжи да поддржува технологија за зелено и одржливо општество.

Сакате да набавите наши Други уреди за автоматика?

Заштита од здравствен ризик

LED драјв PWM-KN серија Mean Well

PWM-KN серијата на AC/DC LED драјвови има режим со константен напон со PWM излез. Може да одржува температура на боја и хомогена осветленост кога напојува секакви видови на LED ленти. KNX интерфејсот спречува употреба на комплицирани KNX-DALI gateway уреди.

Минималното ниво на затемнување до 0.5% е погодно за апликации со ниско ниво на светлина како на пр. кино. Излезната фреквенција може да се нагодува до 4 KHz во согласност со IEEE 1789-2015 барања, така што обезбедува одлично решение за заштита од здравствени ризици во однос на треперење на светлина.

Карактеристики на PWM-KN серија

 • Интегриран KNX протокол
 • Влез: 90–305 V AC
 • Излез: 12 V DC и 24 V DC
 • Ефикасност: <90%
 • Fanless дизајн со работна температура: -40 °C ~ +90 °C
 • Standby моќност: <0.5 W
 • Работен век: >50,000 часови

Сакате да дознаете повеќе?

LED Driver PWM-KN series Mean Well

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news