Компактен и модуларен програмабилен safety контролер

MSI400 програмабилниот safety контролер од Leuze се програмира брзо и комфорно со едноставен MSI.designer графички интерфејс.

Брза и ефикасна интеграција

MSI400 програмабилниот safety контролер од Leuze е дизајниран за брза и ефикасна интеграција со повеќе различни или идентични safety сензори во комплетни safety апликации, меѓу кои:

  • машини за склопување
  • роботска ќелија за пакување
  • транспортни системи…

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Предности на новиот safety контролер

Leuze MSI400 safety апликација

Серијата MSI400 содржи разни основни модули кои Ви нудат оптимална селекција согласно Вашата апликација за заштита при работа. Вие може да го проширите контролерот според Вашето план на работа што значи висока флексибилност денес и во иднина.

Достапен е индустриски Ethernet протокол, но и други индустриски комуникациски протоколи. Богатиот избор на протоколи овозможува лесна и брза интеграција во различни индустриски работни средини. Основниот модул има интегрирани USB и Etherent интерфејси кои дозволуваат пристап до контролерот за време на конфигурација и на негова работа.

Уникатно едноставен кориснички интерфејс

Комплетно нов бесплатен MSI.designer графички интерфејс за програмирање. Софтверската алатка Ви овозможува да ја дизајнирате, програмирате, тестирате, и документирате Вашата safety апликација. Хардверска конфигурација во само неколку чекори со едноставна drag&drop техника на предефинирани safety компоненти конектирани на влез и на излез.

Достапни се софтверски библиотеки и функциски блокови за логичко програмирање. MSI.designer овозможува брзо и флексибилно креирање на сопствени кориснички функциски блокови. Контролерот има SD картичка на предниот дел за складирање на виртуелно секоја големина на safety програма.

Leuze MSI.designer софтвер

Модуларен и скалабилен

Leuze MSI400 модули

Leuze програмабилниот safety контролер MSI400 е модуларен и скалабилен. Основниот модул нуди 24 влезови и излези. Со најголемиот експанзионен модул се проширува бројот на safety влезови и safety излези до 116 и 56, соодветно. Софтверот нуди до 300 бесплатни функциски блокови за еден safety проект.

Програмабилниот safety контролер MSI400 има 4A safety релеи на излез. Зголемената моќност ја елиминира потребата од дополнителни safety релеи. Тоа доведува до пониски трошоци за целиот safety систем.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Leuze MSI400 safety controller

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news