Вилушкасти сензори Leuze

Исклучително сензитивни вилушкасти сензори од Leuze за доверлива, брза, и прецизна детекција на етикети кај машини за етикетирање. Имајте бенефит од првиот светски комбиниран вилушкаст сензор GSX14E. Благодарение на неговата напредна технологија, детектира етикети без разлика на карактеристики на материјал и површина.

Кај машини за етикетирање

Највообичаена апликација со вилушкасти сензори е детекција на етикети кај машини за етикетирање. Во индустрија за пакување, етикетирањето е најчесто автоматско, а етикетите имаат различна форма, димензии, материјал, и текстура. Времето за точно поставување на етикета е најчесто многу ограничено. Осигурајте доверлива детекција на етикети и неверојатно кусо време на одѕив!

Овие барања се исполнети со вилушкасти сензори од Leuze, како комбинација од предавател и приемник во еден уред. Стекнете предност со нивната исклучителна сензитивност, и лесно монтирање без потреба за подредување.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Ултразвучна и оптичка детекција во 1 куќиште

вилушкаст сензор GSX14E Leuze етикетирање

GSX14E вилушкастиот сензор комбинира методи за оптичка и ултразвучна детекција во исто куќиште. Комбинацијата од предности на двата методи овозможува доверлива, брза, и прецизна детекција на различни етикети. Материјалот, текстурата, формата, и димензиите на етикета не се ограничени.

Дури и етикети од хетероген BOPP материјал може да бидат доверливо детектирани преку оптички работен принцип. Вилушкастиот сензор е идеален за Вашата апликација со многу етикети кои треба да се детектираат. Во минатото за таа цел биле потребни различни сензори.

Предности на комбинирани вилушкасти сензори

 • Доверлива детекција на етикети со различна текстура и материјал за гарантирано висок пропусен опсег на машина и без застој
 • Не треба повторна конфигурација на сензор при замена на ролна етикети за поголем производен волумен
 • Брза и лесна конфигурација на сензор со едноставно учење преку teach тастер
 • IO-Link за лесна интеграција на додатни функции, и конфигурација преку PLC
вилушкаст сензор GSX14E Leuze

Детекција на нетранспарентни етикети

вилушкаст сензор Leuze апликација

Барања:

 • доверлива детекција на нетранспарентни етикети (или празнини меѓу етикети)
 • доверлива детекција на етикети со сложена форма
 • лесна конфигурација на сензор за сите типови етикети

Решение:

 • GS61 и GS63B оптички вилушкасти сензори детектираат секакви нетранспарентни етикети, дури и со нестандардни форми и надворешни линии
 • Вашата машина може да биде опремена со единечен вилушкаст сензор
 • сензорот лесно се конфигурира преку потенциометар или “teach” копче
 • тенок дизајн за лесна инсталација во близина на издадена точка

Детекција на полу- или целосно транспарентни етикети

Барања:

 • доверлива детекција на полу- или целосно транспарентни етикети (или празнини меѓу етикети)
 • доверлива детекција на етикети со сложена форма
 • лесна конфигурација на сензор за сите видови етикети

Решение:

 • GSU12, GSU14E, и IGSU14E ултразвучни вилушкасти сензори детектираат секаков вид етикети, дури и со нестандардна форма и надворешни линии
 • GSX14E вилушкаст сензор може доверливо да детектира етикети од хетероген BOPP материјал
 • Вашата машина може да биде опремена со единечен вилушкаст сензор без разлика на апликација
вилушкаст сензор Leuze транспарентни етикети

Сакате да дознаете повеќе?

fork sensors Leuze labeling

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news