Минијатурни фотосензори од Leuze

Минијатурни фотосензори од Leuze погодни за сите типови апликации. Фотосензорите од 3C серија промовираат најширок опсег на карактеристики и импресираат со својот широк мерен опсег, подобра функциска резерва, и пониска цена во споредба со конкуренцијата.

Минијатурни, разновидни, едноставни, робусни

 • Подобра функциска резерва за гарантирано пониска сензитивност на различни материјали
 • Рафинирана технологија која филтрира лажни и споредни светлински зраци за подобра отпорност на амбиентална светлина
 • Подобра енергетска ефикасност
 • IP 67 и IP 69K (одредени модели) класа на заштита
 • LED индикатори со 360° видливост
 • IO-Link комуникација

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Повеќе варијанти за разновидни апликации

Достапни се 2 модели на фотосензори:

 • Дифузен фотосензор со исфилтрирана позадина, мерен опсег до 550 mm и работна фреквенција до 3000 Hz
 • Ретрорефлективен фотосензор, мерен опсег до 5 m и работна фреквенција до 3000 Hz

Достапни се 2 варијанти на ретрорефлективен фотосензор:

 • Со оптика за автоколимација – 3 mm точкаста ласерска светлина на 1 m растојание
 • Со функција за динамичко следење – нагодување на приемен опсег во согласност со ниво на приемен сигнал. Важна функција при појава на нечистотија на оптичките делови, која гарантира доверлива работа преку промена на опсегот

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news