Универзални М12 конектори и кабли

Универзални Escha кабли, M12 конектори, и фланши за сигурен доверлив пренос на енергија преку стандардизиран M12x1 интерфејс усогласен со IEC 61076-2-111 стандардот.

Повеќе апликации со енергија

Со текот на годините, М12 конекторите и кабелските склопови станаа стандард за конекција на индустриски уреди.

Escha воведе два модели на кодирани М12 конектори: power S- и power T- кодирани, кои овозможија нови апликации со напојување и пренос на енергија.

Escha нуди конектори, кабли, и фланши кои гарантираат доверлив пренос на енергија преку стандардизиран M12x1 интерфејс усогласен со IEC 61076-2-111 стандардот.

Escha кабелски склопови М12 конектори

Сакате да набавите наши Други уреди за автоматика?

Пренос на енергија преку S- или T-кодиран конектор

S- T- кодирани конектори

Различно кодирани терминали на конектори:

 • S-кодирани конектори и кабли се специјално адаптирани за наизменична струја (AC до 12 A / 600 V), која снабдува енергија за мотори или фреквентни регулатори
 • T-кодирани конектори и кабли за еднонасочна струја (DC до 12 A / 63 V), која снабдува енергија за fieldbus компоненти или помали мотори

Карактеристики на M12 конектори и кабли

 • Power S- и Power T-кодирани женски и машки конектори достапни во права- и аголна варијанта кои исполнуваат норми на класични конектори за сите апликации
 • Усогласени со IEC 61076-2-111 и UL 2237 стандарди
 • IP67, IP68, IP69 класи на заштита
 • Можноста за конекција на кабли со дијаметар до 2.5 mm² нуди дополнителна флексибилност за пренос на електрична енергија
машки- женски-конектори права- аголна-варијанта

Сакате да дознаете повеќе?

M12 connectors and cable assemblies Escha

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news