Blue Danube Robotics

се фокусира на безбедни колаборативни роботи во масовно производство.

Blue Danube Robotics Ви нуди безбедни решенија кои едноставно ги трансформираат Вашите индустриски роботи безбедно да соработуваат со луѓе при големи брзини. Исто така, тие обезбедуваат опрема за коботи, и алатки за извршни елементи (End-Of-Arm-Tooling – EOAT).

Airskin - моќ на индустриската автоматизација

Tactile Safety Solutions

Автоматизација со роботи без заштитна ограда

Blue Danube Robotics Ви нуди патентиран производ AIRSKIN® – цврста “кожа” осетлива на притисок која може едноставно и директно да се монтира на Вашиот робот без заштитна ограда. Производот е достапен за скоро секој стандарден индустриски робот и апликација, и обезбедува единствено решение за извршниот елемент.

Покрај нивниот фокус кон апликации за палетизација, визуелна инспекција, и движење на завртки, тие со сопствената експертиза може да Ви помогнат да создадете решенија кои целосно ќе исполнат и други Ваши потреби. Тие имаат развиен сопствен метод за масовно производство на AIRSKIN® производот, и за 3D печатење на меки херметички TPU влошки.

Ви треба помош? Дозволете да Ви помогнеме.

Безбедни колаборативни апликации со Blue Danube Robotics

Дали посакувате практични и флексибилни безбедни решенија за роботи и нивните извршни елементи? Дали посакувате робот без заштитна ограда, а не сте сигурни за изводливоста и нормативите?

AIRSKIN® сензорот за колизија од Blue Danube Robotics e сеопфатна заштитна обвивка за роботи и нивните извршни елементи. Сензорот брзо се инсталира, и директно се конектира со контролерот за робот без заштитна ограда, така што овозможува колаборативни апликации. Работи на највисоко безбедно ниво. Системот има ISO-13849 Cat.3/PLe сертификат за безбедност, и може идеално да се усогласи со ISO/TS-15066 апликации.

Сакате да набавите наши опрема?

Неограничени можности со AIRSKIN модули

Blue Danube Robotics нуди AIRSKIN® модуларни влошки осетливи на притисок кои имаат Cat.3/PLe сертификат за безбедност. Нивните модуларни влошки кои доаѓаат во различни големини, форми, и дебелини, може брзо да се монтираат на Вашиот робот преку безбедниот магнетен Easy-On модул. Така, Вие може да ја подобрите безбедноста на Вашиот индустриски робот, автономен мобилен робот, или било која друга движечка машина со цел совршено да бидат исполнети барањата за безбедност на работно место.

Клучни карактеристики на AIRSKIN®

Прочитајте ги најновите вести од Blue Danube Robotics

Претплатете се на нашиот весник!

Вие ќе добивате квалитетни вести и потсетници за вебинари за водечка опрема во автоматиката со цел да бидете чекор пред Вашата конкуренција.