Подобри слики по пониска цена со Basler камера acA1300

PYTHON сензорите за слика од ON Semiconductors се едни од најмоќните сензори за слика во полето на индустриски машински вид. Тие комбинираат одличен квалитет на слика со висока стапка на пренос на слика така што се екстремно погодни за, меѓу другото, контрола на квалитет во производство на полупроводници.

Периферната електроника прави разлика во квалитет

Сензорот за слика сам по себе не дава гаранција за квалитет на слика. Квалитетот зависи и од периферната електроника на камерата во која е вграден сензорот. За тест споредба, направивме слики од тест објект и со Basler acA1300-200um камера и со други конкурентни USB 3.0 камери.

Во сите камери беше инсталиран истиот PYTHON 1300 сензор од ON Semiconductor. Тест споредбата покажа релативно големи разлики во квалитетот на слика, и покрај фактот дека вградениот сензор е ист.

Basler тест споредба

Сакате да набавите наши опрема за Машински вид?

Тест резултати

Basler тест резултати

Тест резултатите покажуваат разлика во квалитет на слика, и покрај истиот вграден сензор во тест камерите.

Прочитајте повеќе за цело тест истражување тука.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

acA1300 Basler area scan camera

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news