NAMUR – Ex безбеден Turck сензор

NAMUR моделот на Turck сензори работи во согласност со EN 60947-5-6:2000 и IEC 60947-5-6:1999 стандардите. Моделот не предизвикува запалување благодарение на малото количество на енергија потребно за негова работа. Може да го користите во потенцијално опасни зони.

NAMUR сензори за потенцијално опасни зони

NAMUR сензори се 2-жилни мерни елементи во комбинација со прекинувачки засилувачи. Тие повлекуваат струја помеѓу 1.2 mA и 2.1 mA од DC напојување ограничено до 8.2 V. Поради тоа не предизвикуваат запалување. Така што може да ги користите за безбедност на апликации во експлозивни атмосфери.

Покрај пренос на сигнал до Ex безбедна средина, тие овозможуваат и контролирано исклучување и контрола на куса врска.

NAMUR сензори

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Широк спектар на апликации

NAMUR сензорите исполнуваат 94/9/EC насоки, FM и CSA сертификати, и други стандарди. Тоа значи дека може да ги користите во широк спектар на апликации:

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

NAMUR sensors Turck

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news