Teltonika производи за IoT

Teltonika Ви нуди рутери, модеми, gateway уреди, и IoT платформи во автоматика. За да го олесни животот на луѓето, Teltonika IoT групацијата развива најсовремени IoT производи и решенија повеќе од две децении. Долгогодишно искуство, доверлив ланец на достава, и најсовремени технолошки модели гарантираат дека Teltonika може да им понуди милиони квалитетни IoT уреди на своите клиенти.

Teltonika рутери

RUT серијата на рутери опфаќа голем асортиман на безжични и жичани рутери за конкретни апликации. Можна е комуникација преку Wi-Fi (рутер како пристапна точка или клиент), Ethernet кабел, или мобилна мрежа.

Рутерот има два слота за SIM картичка, што овозможува да вметнете картички од различни оператори, а конекцијата ќе биде автоматски селектирана во зависност од домашната мрежа (не роаминг), или подобриот сигнал. Дополнителна функционалност е контрола преку SMS: може да го вклучите или исклучите уредот преку SMS. RutOS оперативниот систем поддржува и MQTT протокол како MQTT брокер или издавач.

  • сите рутери имаат робусно алуминиумско куќиште со компактни димензии
  • работна температура од -40 °C до +75 °C
  • лесна монтажа на DIN шина
  • напојување: 9-30 V DC

Сакате да набавите наши опрема?

Teltonika модеми

Индустриски мобилни модеми се прифатлива и сестрана опција за осигурување на мобилна конекција на IoT и IIoT уреди и системи.

Моќните (индустриски мобилни) модеми од TRM серија Ви нудат многу опции за конекција: 4G, LTE Cat 1, LTE Cat-M1, LPWAN и NB-IoT. Компатибилни се и со постари технологии како EGPRS (2G) и 3G.

Teltonika gateway уреди

Gateway уред е јазол за конекција на две мрежи со некомпатибилни протоколи. TRB серијата е серија на програмабилни M2M gateway уреди дизајнирани за конекција на уреди на Internet. Може да изберете меѓу различни интерфејси како: Ethernet, RS232, RS485, или I/O.

I/O варијантата има аналогни влезови (4-20 mA) и дигитални влезови, кои може да бидат галвански изолирани, како и релејни излези (со или без лечирање).

Teltonika IoT платформа RMS

Сите Teltonika рутери и gateway уреди може да ги конектирате на RMS систем. RMS систем е централизирана online платформа за конекција на сите мрежни уреди произведени од Teltonika, што нуди униформен пристап, следење, и контрола на капацитетот на Вашите уреди.

До RMS платформата може да пристапите преку веб-прелистувач или апликација на мобилен телефон. Може да ја користите за креација на контролен панел за брз преглед на статистика, како на пр. OEE или историја на поминат пат на возило.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Teltonika IoT products

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news