EX safety прекинувачи за температури до -60 °C

EX safety прекинувачи од Steute дизајнирани за сурови работни услови кои влијаат на издржливоста и на функционалноста на прекинувачот.

EX safety прекинувачи за екстремни услови

Екстремна топлина или студенило, прав, влажност, вода, внатрешна или надворешна употреба, експлозија, или корозија – постојат многу екстремни услови во кои стандардни прекинувачи нема да работат или може да предизвикаат непожелени дефекти.

EX safety прекинувачите од Steute се дизајнирани за употреба во многу индустрии и технологии, меѓу кои: рударство, нафтена или хемиска индустрија, бродски транспорт, третман на води…

Сакате да набавите наши Ex опрема?

Подготвени за сурови средини

EX safety прекинувачи Steute

Steute фамилијата на safety прекинувачи Ex 97 отпорни на експлозија ги докажуваат нивните исклучителни својства во сурови работни средини. Преку нивниот уникатен дизајн и употребата на иновативни материјали, тие се идеален избор за функционална безбедност и доверливост во екстремни работни услови. Моделите може да издржат температури до -60° C.

Усогласени со Ex сертификати за Зона 1 и 2 (гас) , и Зона 21 и 22 (прав). Како safety прекинувачи со позитивно отворени контакти, тие имаат ниво на заштита до PLe, т.е. SIL3.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Ex safety switches Steute

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other news