Хигиенски конектори и кабли

Специјалниот хигиенски дизајн усогласен со EHEDG насоки овозможува Escha конекторите и каблите особено погодно да се употребат во индустрија за храна и пијалоци. Овие компоненти по мерка може да издржат агресивни процеси на чистење додека обезбедуваат непречено производство.

Екстремно отпорни на агресивни агенси за чистење

Достапни се Escha M8 и M12 конектори и кабли со хигиенски дизајн. Ги исполнуваат EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) насоките за дизајн на компоненти во индустрија за храна и пијалоци.

Исперливите M8 и M12 конектори имаат мазна површина која лесно се чисти. Нивниот дизајн не дозволува храната да се залепи на површината или да заостане во празнините. FDA-усогласените материјали гарантираат екстремна отпорност на кисели и алкални агенси за чистење и дезинфекција.

Escha конектори, кабли, прехранбена индустрија

Сакате да набавите наши Други уреди за автоматика?

Карактеристики на хигиенски конектори и кабли

Escha хигиенски конектор
 • 4A-нерѓосувачки челик за навртки и завртки
 • TPE кабли
 • Отпорни на ECOLAB-агенси
 • Пломбирачки и оптички својства долго одржувани за температури од -40 °C до + 105 °C
 • IP67 и IP69 заштита од висок притисок и од млазно чистење

Богат асортиман

Прави или аголни M8 и M12 конектори со 3- или 4-пинови сега надополнети со LED конектори, 5-пински конектори, и 2 верзии на PVC кабел.

 • PVC кабелот во P00 и P01 верзија служи како исплатлива алтернатива на поквалитетниот TPE кабел. Наменет за поедноставни апликации надвор од директната контакт зона, т.е млазна зона
 • LED верзии на M8 (2 LED) и M12x1 (2 или 3 LED) конектори достапни во аголна верзија. LED конекторите се препорачани за уреди без сопствен индикатор, или за инсталација во тешко видливи места на машините
 • 5-пински конектори се достапни само за M12 верзија
богат асортиман

Сакате да дознаете повеќе?

Connectors and cables Escha, food industry

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news