Најбрзи рачни баркод читачи

DataMan 8050 сериите се дизајнирани за сите апликации со рачни баркод читачи за најсурови индустриски средини. Бидете чекор пред конкуренцијата со овие најбрзи рачни читачи за сложени индустриски 1D-, 2D-, и DPM баркодови.

Рачни читачи за најсурови услови

Рачните читачи од DataMan 8050 серии се опремени со најсовремени алгоритми за баркод читање. Тие се дизајнирани за да издржат во најсурови индустриски услови. Можат брзо и лесно да декодираат и најсложени DPM баркодови.

Нивниот флексибилен модуларен дизајн Ви дава можност за едноставна замена на комуникацискиот метод. DataMan 8050 читачите имаат вградено осветлување под низок агол за доверливо читање на DPM баркодови.

Сакате да набавите наши опрема за Идентификација?

Карактеристики на DataMan 8050 серии

Cognex баркод читачи DataMan 8050 серија

Карактеристики на DataMan 8050 и DataMan 8050X модели:

 • Камера:  752 × 480 global shutter
 • Алгоритми: 2DQuick, 1DMax + Hotbars (DataMan 8050) и 2DMax, 1DMax + Hotbars (DataMan 8050X)
 • Trigger:  мануелен (копче) или автоматски режим
 • Леќи:  фиксни
 • Осветлување:  интегрирано LED со near/far оптика
 • Комуникација:  RS-232, USB-CDC и USB-HID
 • Димензии:  210 mm x 155 mm x 85 mm

DataMan 8050 сериите се дизајнирани да идентификуваат комплексни 1D и основни 2D баркодови.

Треба да читате сложени 2D или DPM баркодови?

DataMan 8050X/8050HDX баркод читачите се опремени со првокласни Cognex алгоритми за баркод читање. Дизајнот на овие цврсти индустриски читачи служи за брзо и лесно декодирање на сложени 1D-, 2D-, и DPM баркодови.

Cognex DataMan 8050 читачи

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

barcode readers Cognex DataMan 8050

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news