Фиксни баркод читачи

Cognex фиксните DataMan баркод читачи комбинираат неспоредлив перформанс, едноставна употреба, и екстремно мал дизајн. Нарачајте ги и постигнете намалени трошоци, оптимален перформанс, зголемено производство, и контролирана следливост.

Апликации на автономна логистика

Cognex фиксните DataMan баркод читачи за автономна логистика се комбинација од сопствената напредна технологија за реконструкција на оштетен баркод, предностите на CCD читачи, и исплатливоста на ласерски скенери.

Поради нивната флексибилна оптика, опции за осветлување, лесна поставка, и брза инсталација, тие се идеални за разни апликации. Тие обезбедуваат напредна технологија за баркод идентификација во магацини и дистрибутивни центри. Сите модели на DataMan баркод читачите имаат врвни карактеристики.

Сакате да набавите наши опрема за Идентификација?

Имплементирајте неспоредлив перформанс

 • Зголемено производство
 • Подобра ергономија
 • Моќни алгоритми

Ова се само дел од причините зошто операторите во логистика ги користат фиксните DataMan баркод читачи наместо рачните баркод скенери за апликации на ракување со материјали.

Карактеристики

 • Гледате тоа што DataMan баркод читачот го гледа
 • Гледате снимени баркод слики во реално време или подоцна откако читачот ги пратил до FTP сервер
 • Лесна анализа на неуспешни обиди за декодирање
 • DataMan баркод читачите имаат моќна брза платформа врз база на најнов Cognex алгоритам со напредна Hotbars технологија за успешно декодирање и на оштетени или лошо печатени 1D баркодови кои ласерските скенери неуспешно ги декодираат
 • Преку 99.9 % успешно прочитани баркодови
 • DataMan баркод читачите може да декодираат 2D баркодови кои ласерските скенери не можат
 • DataMan баркод читачите немаат движечки механички делови кои се трошат со текот на работата
 • Продолжен работен век на DataMan серијата
 • DataMan сериите се поробусни за индустриски апликации
 • EtherNet/IP, PROFINET, SLMP (Seamless Message Protocol), Modbus/TCP, како и FTP и TCP/IP…
 • Поддржуваат и RS-232 за интеграција со постари системи

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news