Cognex баркод читачи DataMan 150/260 серии

Фиксните Cognex ID читачи од DataMan 150/260 сериите овозможуваат исклучителен перформанс, флексибилност, и едноставна идентификација на линеарни 1D-, матрични печатени 2D со повисока густина-, и DPM баркодови.

Баркод читачи со напредни алгоритми и IP67 заштита

Фиксните Cognex баркод читачи од DataMan 150/260 сериите постигнуваат највисока стапка на читање благодарение на брз и моќен софтвер кој користи најнови Cognex алгоритми.

1DMax алгоритамот со HotBars II технологија декодира оштетени или лошо печатени 1D баркодови и со мали димензии до 0.8 PPM.

Сакате да набавите наши опрема за Идентификација?

Карактеристики на DataMan 150/260 серии

DataMan 150/260 серии, сложени баркодови

2DMax алгоритамот овозможува доверлива идентификација на 2D баркодови независно од нивниот квалитет, метод на печатење, или површината на која е означен баркодот. Со помош на патентираната PowerGrid технологија може да лоцира и чита 2D баркодови со значително оштетени или комплетно елиминирани матрици.

Карактеристики:

 • Висока стапка на читање
 • Модуларни осветлување, оптика, и конфигурација
 • Едноставна идентификација
 • Без движечки делови
 • Повратна врска за перформанс

Модели на DataMan 150/260 серии

DataMan 150/260 модели

QL модели

Моделите преку оптимизиран 1DMax алгоритам нудат best-in-class читање во сите насоки на 1D баркодови. Има опција QL моделите да бидат прилагодени на Q моделите.

S модели

Наменети за добро означени 1D и 2D баркодови на парчиња кои бавно или индексирано се движат.

Q модели

Модели со висок перформанс за читање на 1D и 2D баркодови означени на парчиња кои брзо се движат. Вклучуваат 1DMax алгоритам и технологии за брза идентификација.

X модели

Модели со висок перформанс за апликации со сложени 1D-, 2D-, и DPM баркодови. X моделите може да вклучат и патентирана PowerGrid технологија за баркодови без видлив периметар.

Сакате да дознаете повеќе?

DataMan 150/260 series Barcode Readers

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news