ABB / K-TEK

K-TEK е компанија за мерење на ниво, која е основана во 1975 година и купена од водечки глобалната технолошка компанија ABB во 2010 година.

К-ТЕК технологијата за детекција на нивоа сè уште се користи низ целиот свет во разни индустрии за критични и за некритични апликации.

ABB logo

Лидери за детекција на ниво

Детекција на ниво со водечка технологија

Како лидер за детекција на ниво, К-ТЕК обезбедува решенија за најсложени апликации за ниво на течности и цврсти материи.

  • Магнетни мерни инструменти за ниво

  • Предаватели на ниво

  • Прекинувачи за ниво

  • Додатоци за мерење на ниво

Ви треба помош? Дозволете да Ви помогнеме.

Детекција на разни материјали

К-ТЕК паметните решенија за континуирана детекција на ниво Ви овозможуваат да измерите разни течности, вклучувајќи корозивни, запаливи, и токсични материјали. Со нивна помош можете да ја зголемите безбедноста, доверливоста, и перформансите, а да ги намалите трошоците.

Нивните производи се достапни во широк спектар на технологии за мерење на ниво: магнетостриктивни, радари со насочени бранови, ласерски, и ултразвучни. Нивниот висококласен КМ26 магнетен мерен инструмент за ниво (MLG) e добро познат производ низ целиот свет. Исто така, ABB има најдобри ласерски производи за мерење на ниво на пазарот.

Сакате да набавите наши опрема?

Поголема продуктивност и одржливост

Покрај нивните производи за мерење на ниво, и други висококвалитетни производи за мерење и анализа во процеси на автоматика може да Ви помогнат да постигнете попродуктивна и поодржлива иднина.

Во нивното портфолио на производи можете да најдете и опрема за:

  • мерење на проток,
  • мерење на притисок,
  • мерење на температура,
  • анализа на вода.
k-tek abb апликација

Прочитајте ги најновите вести за сензорите

  • Vuzix M4000 Smart Glasses

Vuzix паметни очила M4000

Доживејте револуционерен начин на приказ на слика на транспарентен дисплеј со паметните очила од Vuzix M-серии. Долговечни решенија.

Претплатете се на нашиот весник!

Вие ќе добивате квалитетни вести и потсетници за вебинари за водечка опрема во автоматиката со цел да бидете чекор пред Вашата конкуренција.