Индустриски Ethernet кабли ESCHA

Серијата “PROFINET Robotic” на индустриски Ethernet кабли од Escha оптимално комбинира карактеристики на флексибилно спирално усукување и на превиткување. Преку нивните динамички својства, тие се најдобар избор за апликации во роботика.

Кабли со висок перформанс за роботика

Индустриските Ethernet кабли сè повеќе се користат во автоматика како резултат на зголемена примена на колаборативни роботи. Во роботика, посебно внимание се посветува кон барања за кабли со капацитет на флексибилно спирално усукување и на превиткување.

Организацијата PNO издаде препорака за “PROFINET технологија за кабли и интерконекција” која предложува “Type R” стандард кој дефинира Profinet кабли за роботи. ESCHA одговори со серијата “PROFINET Robotic” на индустриски Ethernet кабли со висок перформанс. Серијата лесно издржува до 5 милиони циклуси на усукување и на превиткување.

индустриски Ethernet кабли ESCHA

Сакате да набавите наши Други уреди за автоматика?

Карактеристики на серија “PROFINET Robotic”

индустриски Ethernet кабли конектори ESCHA варијанти
 • Cat5e кабелски склоп за EIA/TIA-568 стандард
 • До 100 MHz фреквенција
 • 2 × 2 жици, со димензии AWG 22/19, Type R
 • Превиткување: до 5 милиони циклуси на превиткувања, забрзување до 20 m/s2, растојание до 5 m (достапни се и верзии до 2 m, и до 10 m), и брзина до 300 m/min
 • Спирално усукување: до 5 милиони циклуси, +/- 180 °/min
 • Верзија усогласена со OJ 21161
 • PNO-усогласеност
 • Стандардизиран M12x1 интерфејс (според IEC 61076-2-101/-109), во некои варијанти и RJ45. Достапни се права или аголна верзија на женски или машки конектори, кои одговараат на нормите за класични конектори кај сите апликации
 • Класи на заштита: IP65, IP67, IP68
 • Достапни се варијанти со максимална 1 A струја, и максимален 50 V напон, или 4 A и 250 V

Индустриски Ethernet кабли за разни типови роботи

роботи 6-оски

Роботи со 6-оски

SCARA роботи

SCARA роботи

роботи декартов координатен систем

Роботи со Декартов координатен систем

Богат асортиман

Серијата “PROFINET Robotic” има богата фамилија на сродни производи. ESCHA Ви нуди богат асортиман на Cat5e, Cat6, и Cat7 кабли за индустриски Ethernet со стандардизирани M12x1, M8x1, и RJ45 конектори. Достапни се машки и женски, заштитени или незаштитени, прави или аголни варијанти.

Нивното богато портфолио Ви овозможува да одговорите на Вашите најсложени апликации од индустриска автоматика.

Индустриски Ethernet кабли ESCHA апликација

Сакате да дознаете повеќе?

Industrial Ethernet cables and connectors ESCHA

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news