Safety Profinet I/O интерфејс

Profinet I/O safety интерфејс од водечкиот производител на safety опрема Schmersal ќе Ви овозможи редундантно да конектирате safety излези од електронски или електромеханички safety уреди.

Следете уреди преку PROFINET

Safety Profinet I/O интерфејс (Safety fieldbox за PROFINET / PROFIsafe) од Schmersal Ви овозможува да конектирате safety сензори, safety прекинувачи со или без заклучување, safety светлосни завеси, или e-stop тастери, за следење на нивниот статус преку Profinet магистрала (PROFIsafe протокол).

До 8 safety уреди може да се конектираат на интерфејсот преку M12 конектори. Исто така, може да следите и статусни излезни сигнали на safety уреди преку модул. Ethernet / IP варијанта со CIP-Safety и EtherCAT / FsoE се планирани.

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Едноставно конектирајте safety излези

Safety Profinet I/O интерфејс Schmersal SFB

Модулот има интегриран двоканален Ethernet IRT прекинувач со M8 конектори. Исто така, едноставно конектирајте напојување преку M8 конектори. Користете три кодирани прекинувачи за поставка на адресата на модулот, или користете ги за ресетирање на модулот за фабрички поставки.

Има и LED индикатори, преку кои може брзо да го видите статусот на индивидуални влезови, активност на Profinet мрежа, и состојба на напојување. safety интерфејсот е достапен и со IP67 класа на заштита од прашина и вода.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news