Pull-wire e-stop прекинувачи од Schmersal

TQ 900- и TQ 700 моделите на pull-wire e-stop прекинувачи од Schmersal се монтираат на машини и делови од постројки кои не може да се заштитат со друга заштитна опрема. E-stop командата може да биде тригерирана било каде по должина на јажето.

Користете ги во разни апликации

TQ 900 и TQ 700 моделите на pull-wire e-stop прекинувачи се дел од Schmersal фамилијата на safety прекинувачи. Вие може да ги користите како e-stop прекинувачи по должина на подвижни ленти, или како комплексни уреди како на пр. во: дрвопреработувачка индустрија, и индустриско производство. Серијата 900 дозволува јаже на растојание до 50 m, а серијата 700 до 10 m.

Контактниот механизам и reset тастерот (со опција за додатен e-stop тастер) овозможуваат да ги користите како safety уреди за итен стоп, или како едноставни pull прекинувачи (TQ). Серијата 900 има метално куќиште и до 4 контакти, а серијата 700 има термопластично куќиште со 2 контакти.

pull-wire e-stop прекинувач Schmersal

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Карактеристики

механички нацрт
 • Еднострана работа / јаже до 50 m или 10 m
 • Индикатор за позиција
 • Голем дел за ожичување
 • Окото за влечење не се извртува
 • Опционален робусен дизајн
 • Опционална надворешна клема која не пропушта вода

Schmersal, исто така, Ви нуди и Tensioning Jack додаток за S 900 челично јаже. Може да се користи како клема која ќе го прицврсти челичното јаже. Може да се користи од двете страни на јажето.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Draw-wire emergency stop switches Schmersal

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news