Дворачна контролна станица

Дворачна Schmersal контролна станица се користи како гаранција за избегната интервенција на операторот додека машина или постројка работи во процеси со опасни движечки елементи. Ваква контролна станица е фаворит за безбедносен уред во апликации со еднократна краткотрајна работа кај процеси со дотур и растовар.

Безбеден старт на опасни процеси со дворачна контролна станица

Дворачната Schmersal контролна станица се активира со симултана употреба на двете раце. Благодарение на принудената положба, двете раце се надвор од опасната зона. Додека опасната машина работи, положбата на рацете е контролирана сè додека опасноста е присутна.

Контролната станица мора да ги исполни сите ергономски барања за да пролонгираната положба не го измори операторот. Достапна е во метален или пластичен дизајн. По Ваш избор, може да биде опремена со електромеханички, капацитивни, или оптички клучеви.

Schmersal дворачна контролна станица

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Карактеристики и додатоци

механички димензии

Карактеристично за Schmersal дворачната контролна станица е:

 • Термопластично куќиште
 • 2 црни операторски тастери (положба на раце) Ø 55
 • 1 E-Stop тастер во термопластична варијанта
 • Потпорни држачи за стоечка положба на оператор, по Ваш избор
 • Куќиште во 2 дела

Како додатоци, достапни се разни метални основи чија висина може да биде нагодена. Може да има додатни ножни педали. Достапни се и safety релејни модули.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Two-hand control panel Schmersal

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news