Vision 430 PLC контролер со 4.3″ екран на допир

 Unitronics PLC контролерите од наградуваната Vision 430 серија имаат елегантен 4.3” HMI екран на допир со 5 клучни функции. Како и цела Vision фамилија Ви нудат широк спектар на функции, складирање и читање на податоци од SD картичка, способност за експанзија до 512 I/O терминали, самоприлагодливи 24 PID јамки, итн. V430 PLC контролерите се програмираат со бесплатниот VisiLogic софтвер директно преку mini-USB интерфејс или далечински преку GPRS/GSM/CDMA.

Општи карактеристики на V430 PLC контролер

 • I/O: уред +  модули
 • I/O типови: дигитални (влезови за енкодер, PWM излези), аналогни, за температура
 • 1 MB логика, 12 MB графика, 512 KB фонтови
 • Временски циклус: 15 µsec/1 K за класични апликации
 • До 24 вградени самоприлагодливи PID јамки
 • Микро SD картичка
 • Работа со податоци преку Data Tables

Сакате да набавите наши PLC опрема?

Посетете ја нашата B2B продавница

Сакате да заштедите време за развој?

Најавете се за бесплатна VisiLogic обука
PLC Vision430 Unitronics

Други вредни карактеристики

PLC Vision430 Unitronics
 • 4.3″ 65,536 (16-bit) колор TFT, LCD екран на допир
 • ‘Touch’ својство за сите текстуални и графички елементи
 • Виртуелна тастатура на екран
 • До 1024 кориснички екрани и 250 слики по апликација
 • До 255 променливи на екран
 • LCD дисплеј
 • Библиотека од слики
 • Вградени аларми на екран
 • Info режим: преглед/модификација на I/O состојби и вредности на променливи преку панел
 • Ethernet TCP/IP
 • Веб сервер: online преглед и уредување
 • Праќање е-пошта
 • Праќање SMS
 • Далечински пристап преку Remote Access
 • Поддржува MODBUS протокол
 • CANbus: CANopen, UniCAN, SAE J1939…
 • DF1 Slave
 • COM порти: 1 x RS232/RS485, 1 x USB за програмирање; 2 порти за модули: 1 x Serial/Ethernet/Profibus и 1 x CANbus
 • Autotune PID – до 24 вградени самоприлагодливи PID јамки.
 • Data Tables – Data Tables карактеристика за динамична работа со податоци.
 • Податочни рецепти – едноставно префрлување помеѓу податочен рецепт и мени.
 • Библиотека од слики – едноставен HMI дисплеј со вградена библиотека од слики.
 • Info режим – специјален режим за контрола активиран преку долг притисок врз екранот.
 • Енкодер влезови – 10 kHz влезови за конекција на ВФ бројачи и енкодери.
 • PWM излези – контрола на степ мотори или PID апликации.
 • Виртуелна тастатура– за внес на податоци преку екран.
Кликнете тука за IO модули

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news