Unitronics PLC контролер Vision 1210/1040 серија

Unitronics PLC контролерот од Vision 1210/1040 серија Ви нуди напреден програмабилен контролер со елегантно вграден 12.1”/10.4” графички колор екран на допир!

Богат избор на експанзиони модули

Благодарение на нивниот голем и јасен дисплеј со IP66 заштита, Vision 1210/1040 контролерот е Вашиот идеален избор за апликации во прехранбена индустрија.

Достапни се експанзиони Snap-In модули за локална или далечинска експанзија (до 1 km). Модулите овозможуваат до 1000 влезно-излезни сигнали. Бесплатна софтверска и техничка поддршка, како и кај сите Unitronics контролери.

Vision 1210/1040 PLC контролер

Сакате да набавите наши PLC опрема?

Карактеристики на Vision 1210/1040

Vision 1210/1040 терминали
 • Автонагодувачки PID – до 24 вградени самонагодувачки PID јамки
 • Data Tables – карактеристика за динамички податочни рецепти и logging
 • Easy recipe – лесно префрлување помеѓу рецепти и менија преку тастери за инстант активација на посакуван процес на HMI дисплеј
 • Вградена библиотека од слики
 • Info режим – долг клик на екранот за специјален режим за работа со контролер
 • Брзи влезови – 10kHz влезови за конекција на ВФ мерни компоненти, фреквентни мерни компоненти, или енкодери
 • Брзи излези – контрола на степ мотори или PID апликации со PWM излези
 • Виртуелна тастатура

I/O: вградени + експанзиони модули

Опции за I/O терминали: брзи, температурни, мерење на тежина

Автонагодувачки PID, до 24 независни јамки

Податочни рецепти и logging преку Data Tables

Микро SD картичка – меморија, резервна меморија, копија, и повеќе

Date & Time-based control

 • До 1024 кориснички екрани
 • 500 слики по апликација
 • HMI колор кодирани графици
 • Вградени аларм екрани
 • Text String Library – лесна локализација
 • Мемориски и комуникациски мониторинг преку HMI – не Ви треба компјутер
 • TCP/IP via Ethernet
 • GSM/GPRS/SMS пораки
 • Алатки за далечински пристап
 • Поддржан MODBUS протокол
 • Веб сервер: вградени HTML страници, или преглед/уредување на PLC податоци преку Internet
 • COM порти: 2 x RS232/RS485; 1 USB порт за програмирање: 1 x Serial/Ethernet, 1 x CANbus

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Programmable Logic Controllers Vision1210/1040 Unitronics

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news