Unitronics програмабилен контролер Vision570 серија

 Серијата Vision570 нуди моќни програмабилни контролери со висока резолуција и 5.7″ колор екран на допир. Unitronics програмабилниот контролер има snap-in I/O терминали за директен приклучок на задниот дел од Vision уредот.

Карактеристики на Vision570 серија

 • I/O: вградени + модули
 • I/O типови: дигитални (енкодер влезови и PWM излези), аналогни, температурни
 • 2 MB логика, 12 MB графика, 1 MB фонт
 • Временски циклус: 9µsec / 1K стандардни апликации
 • До 20 вградени PID јамки, самонагодувачки јамки
 • Микро SD картичка
 • Податочни рецепти и logging преку Data Tables
 • ‘Touch’ својство кое може да биде доделено за сите текстуални и графички елементи
 • 5.7 ″ 65,536 (16-bit) колор екран на допир, QVGA TFT екран (или CSTN)
 • Виртуелна тастатура
 • До 1024 кориснички екрани и 500 слики по апликација
 • До 255 променливи по екран
 • LCD дисплеј
 • Библиотека од слики
 • Вградени аларм екрани
 • Info режим: преглед/модификација на I/O состојби и вредности на променливи преку панел
 • TCP/IP via Ethernet
 • Веб сервер: работа со PLC преку Internet
 • Праќање е-пошта
 • SMS пораки
 • GPRS/GSM/CDMA
 • OPC/DDE сервер
 • Далечински пристап преку Remote Access
 • Поддржува MODBUS протокол
 • CANbus: CANopen, UniCAN, SAE J1939…
 • DF1 Slave
 • COM порти: 2 x RS232/RS485; 1 x USB порт за програмирање; 1 x Serial/Ethernet експанзионен порт
 • До 24 вградени самонагодувачки PID јамки
 • Data Tables карактеристика за динамички податочни рецепти и logging
 • Лесно префрлување помеѓу рецепти и менија преку тастери со цел инстант активација на посакуван процес преку HMI дисплеј
 • HMI дисплеј со вградена библиотека од слики
 • Долг клик на екранот за Info режим како специјален режим за работа со контролер
 • 10kHz брзи влезови за ВФ мерни компоненти, фреквентни мерни компоненти, или енкодери
 • Брзи излези за контрола на степ мотори или PID апликации со PWM излези
 • Виртуелна тастатура

Сакате да набавите наши PLC опрема?

Експанзиони модули

Контролерот може да биде проширен со два типови на експанзиони модули:

 • “Snap-in” I/O терминали за директна конекција на задниот дел од контролерот (до 62 I/O)
 • I/O експанзиони модули преку COM порт или CANbus конекција (до 1000 I/O, 1 km)
Vision570 серија
VisiLogic софтвер обука

Сакате да заштедите време за развој?

Погледнете бројни I/O модули

Expansion modules for production automation
Snap-in modules for production automation

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news