Vision130 програмабилен контролер – совршенство на дланка

Програмабилниот контролер Vision130 е уникатен, минијатурен производ кој Ви нуди моќен PLC контролер со HMI дисплеј по минимална цена.

Богато множество на функции

Unitronics програмабилниот контролер од Vision130 серија е минијатурен уред со вграден HMI дисплеј и тастатура. Поддржува до 256 I/O сигнали (интегрирани + експанзиони модули). Вклучува богато множество на вградени функции како на пр.: самонагодувачки PID јамки, податочни рецепти и logging, далечински пристап, итн.

HMI дисплејот може да прикаже слики, текст, графици во реално време, и хистограми. До 1024 различни екрани, и до 400 слики за една апликација. Дополнително, производителот Ви нуди бесплатен VisiLogic софтвер за поефикасно програмирање на контролерот.

Сакате да набавите наши PLC опрема?

Карактеристики на V130 серија

V130 контролер HMI дисплеј
 • I/O: интегрирани + експанзиони модули
 • I/O типови: дигитални (енкодер влезови и PWM излези), аналогни, температурни
 • 512 kB логика, 256 kB графика, 128 KB фонт
 • Временски циклус: 20 µsec/1 K класични апликации
 • Вградени самонагодувачки PID јамки
 • Податочни рецепти и logging преку Data Tables
 • 4″ црно-бел екран
 • Тастатура
 • До 1024 кориснички екрани, и до 400 слики по апликација
 • Библиотека од слики
 • Info режим: преглед/модификација на I/O состојби и вредности на променливи преку панел
 • TCP/IP via Ethernet
 • GSM / SMS
 • Далечински пристап преку Remote Access
 • Поддржува MODBUS протокол
 • OPC/DDE сервер
 • COM порти: 1 x RS232 / RS485; 2 експанзиони порти: 1 x Serial / Ethernet, 1x CANbus
 • Автонагодувачки PID– до 24 вградени самонагодувачки PID јамки
 • Data Tables– карактеристика за динамички податочни рецепти и logging
 • Easy recipe – лесно префрлување помеѓу рецепти и менија преку тастери за инстант активација на посакувани процеси преку HMI дисплеј
 • Вградена библиотека од слики
 • Info режим– долг клик на екранот за специјален режим на работа со контролерот
 • Брзи влезови – 10kHz влезови за конекција со ВФ мерни компоненти, фреквентни мерни компоненти, или енкодери
 • Брзи излези – за контрола на степ мотори или за PID апликации со PWM излези
 • Виртуелна тастатура

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Unitronics V130 PLC Controller

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news