Vuzix паметни очила M4000

Сериите M400 и M4000 на паметни очила имаат најнова и најсовремена технологија достапна на пазарот, и како такви се дел од Vuzix M-серијата на долговечни решенија.

Далечинска поддршка – од секое место, во секое време

Vuzix – светски лидер неуморно посветен на истражување, развој, и производство на серии на иновативни индустриски паметни очила, гордо ги претстави M4000 и M400 како дел од Vuzix M-Series решенијата за долговечност.

Новите серии на Vuzix паметни очила ќе Ви обезбедат најдобро корисничко искуство со револуционерен начин на приказ на слика на транспарентен дисплеј. Ефикасни апликации за далечинско одржување со капацитет за активно следење и далечински пристап, се клучни компоненти на Индустрија 4.0.

Сакате да набавите наши опрема?

Обезбедете целодневен комфор

Vuzix паметни очила M4000

M-сериите обезбедуваат целодневен комфор во индустријата. M4000 користи Vuzix најсовремена оптичка Waveguides технологија со висока осветленост, така што претставува лесен, робусен нослив уред дизајниран за работа со ослободени раце во физички сложени средини.

Доколку имате потреба да гледате преку дисплеј, тогаш M4000 со нивниот моќен излез од 5000 нити светлина за надворешни или внатрешни апликации е најдобриот избор.

Револуционерна технологија

Waveguide е тенок (околу 1 mm), транспарентен, оптички елемент кој чита проектирана виртуелна слика и ја прикажува пред окото така што ја проширува излезната зеница (виден прозорец) во исто време. Моментално достапни со 2 формати на видно поле, 28˚ и 40˚, Waveguide структурата е изградена од пластика или стакло, и овозможува сликите да патуваат меѓу две површини.

Сликата се движи низ внатреѓноста на леќата до излезната точка, па се проектира пред окото. Додека други технологии прикажуваат непроѕирна слика, Waveguide технологијата е транспарентна, така што паметните очила не треба да се тргнат за да се комплетираат други задачи.

Vuzix паметни очила M4000

Видни спецификации

Vuzix паметни очила M4000 компоненти
 • Вид преку WaveGuide оптика
 • резолуција на дисплеј: WVGA колор дисплеј 854×480
 • Тип на дисплеј: DLP
 • Размер: 16:9
 • Видно поле (дијагонално): 28 степени, еднакво на 9” дисплеј на мобилен уред виден како 18”
 • Осветленост: 5000 нити
 • Контраст: > 1000:1
 • 24-бити боја
 • Поддржува употреба на лево или десно око
 • 8 Core 2.52Ghz Qualcomm XR1
 • 6GB LPDDR4 RAM
 • 64GB flash меморија
 • Android 9.0 OS
 • OS и апликации OTA надградливи
 • MDM достапен за повеќе партнери
 • GPS / GLONASS
 • IP67
 • Безбеден пад до 1 метар
 • 135 mAh батерија која поддржува замена на главна батерија при работа (hot swapping)
 • 1000 mAh USB-C батерија со 3-нивоа LED индикатор
 • Напојување од USB батерија од 3-страна наместо главна батерија
 • 2 – 12 часови работа според избрана главна батерија
 • 3 контролни копчиња
 • Гласовна контрола – поддржува повеќе јазици
 • 2-оски touchpad, поддржува контрола со повеќе прсти
 • Интегрирани слушалки (до 97db)
 • Микрофони со тројно отстранување на шум (noise-cancelling)
 • BT аудио: HSP / A2DP
 • Up to 12.8-megapixel stills
 • Up to 4k30fps video
 • Improved auto-focus (PDAF)
 • Improved optical image stabilization
 • LED flash/scene illumination
 • Barcode scanning
 • USB 3.1 Gen 2 USB Type-C
 • Wi-Fi 2.4/5Ghz 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth 5.0 BR/EDR/LE
 • Сензор со 3-степени на слобода
 • Жироскоп по 3 оски
 • Акселерометар по 3 оски
 • Компас по 3 оски
 • Рамки за Vuzix M-серии Rail Eyeglass safety стакла
 • Viewer помалку од 100 gr тежина
 • Додаток за качкет
 • Достапни се мали и големи рамки за Safety стакла
 • Додаток за шлем
 • Додаток за стегач околу глава
 • Додаток за Peltor комплет

Опремете ја Вашата работна сила со AR решенија

Дигитализирајте го Вашиот работен простор без бироа со AR решенија. Беспрекорно интегрирајте паметни очила, и зголемете ја Вашата продуктивност, ефикасност, и квалитет.

Frontline Creator е графичка AR алатка за креирање на носливи уреди и AR апликации меѓу кои:

Сакате да дознаете повеќе?

Vuzix M4000 Smart Glasses

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other news