Баркод читач базиран на камера

Баркод читачите DCR200i од Leuze се дизајнирани за брза и доверлива детекција и идентификација на 1D- и 2D-баркодови, комбинирани баркодови, и DataMatrix кодови. Се истакнуваат по својата исклучителна брзина на читање на баркодови кај таргет објекти кои се движат со брзина и до 6 m/s. Се базираат на камера за брзи и ефикасни баркод читања особено во пакување, автоматика, и роботика.

Брза, доверлива, и лесна идентификација

Покрај висока брзина, DCR200i баркод читачите од Leuze се истакнуваат и со лесно пуштање во работа, работа, и одржување. Бескомпромисно следење на Вашите производи од производна линија до потрошувач е неверојатно сé порелевантна.

Без разлика дали се работи за менаџмент на алергенси во прехранбена индустрија, проверка на дотур на репроматеријали во фармација, проверка на етикети за испорака во пакување, или контрола на квалитет во електроника – неминовен чекор е брза и доверлива идентификација.

Сакате да набавите наши опрема за Идентификација?

Оптимална идентификација и следливост

DCR200i баркод читач апликација

Новиот дуален баркод читач DCR 200i од Leuze Electronic комбинира лесно ракување и висок перформанс – и во најсложени задачи на:

  • Идентификација – гаранција за испечатена етикета со баркод и/или Data Matrix код
  • Следливост – следење на парчиња и спакувани производи за време на производство

Инстант интеграција

Не Ви требаат надворешни апликации за менаџмент и контрола на DCR200i баркод читачи. Интегрираните инструкции во WebConfig алатката брзо и лесно Ве водат низ процесот на конфигурација и го олеснуваат пуштањето во работа.

За само 3 минути може да го пуштите баркод читачот во работа. Кај едноставни апликации, DCR 200i може да го конфигурирате само преку 2 копчиња на уредот и апликација на Вашиот мобилен уред.

Доверлива детекција со висока брзина

Високиот перформанс на читање и моќното LED осветлување на DCR200i баркод читачот даваат одлични резултати и кај делумно оштетени баркодови и кај брзи таргет објекти. Уредот е достапен со 3 различни леќи кои овозможуваат читање на растојанија од 40 mm до 360 mm.

Благодарение на менливите филтри за поларизација и на дифузионите фолии редуцирана е интерференцијата од рефлексија.

Комуникација преку различни протоколи

Покрај Ethernet комуникација, DCR200i поддржува и RS232 и RS422 протоколи за податочен пренос. Исто така, може да комуницирате и преку PROFIBUS, PROFINET, EtherCAT протоколи. Уредот има 4 дигитални влезови и излези за активирање и одредување на неговиот статус.

За сурови средини, достапен е модел со не’рѓосувачки челик со IP69K / IP67 заштита. Моделот е, исто така, отпорен на сите типови на агресивни хемиски средства.

DCR200i комуникација

Апликации со DCR200i

DCR200i фармација

Баркод инспекција во фармацевтски пакувања

DCR200i конвеер

Инспекција на налепници за испорака кај конвеери и магацини

DCR200i електроника

Проверка на код во електроника

DCR200i прехрана

Инспекција на налепници во прехранбена индустрија

Сакате да дознаете повеќе?

DCR200i code reader Leuze

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news