AZM150 соленоиден interlock

AZM150 соленоиден interlock од Schmersal е нов електромеханички safety прекинувач. Тенок дизајн, interlocking сила од 1500 N, и опционално high кодно ниво. Неговиот ротирачки актуатор овозможува флексибилност погодна за големи и мали лизгачки или ротирачки врати.

AZM150 – тенок и елегантен

Елегантно тенко куќиште адаптирано за инсталација во 40 mm жлебни профили е особено карактеристично за соленоидниот interlock од Schmersal. Благодарение на едноставна ротација на актуаторот за 4 x 90°, достапни се многу опции за инсталација на положба и пристап.

Така, interlock уредот е особено флексибилен за употреба. Може да го користите и кај лизгачки и кај ротирачки врати. Уште поважно, благодарение на флексибилниот актуатор погоден е и за ротирачки врати со многу мал радиус на затворање. Специјална варијанта со “high” кодно ниво во согласност со ISO 14119.

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Високи safety стандарди

соленоиден interlock AZM150 Schmersal

AZM150 соленоидниот interlock има електромеханички дизајн кој може да се комбинира со високи safety стандарди. Бенефит за корисникот: во согласност со ISO 14119, повисоко кодно ниво бара помалку мерки за превенција од маскирање на механизмот за заклучување, како на пр. скриена позиција.

Schmersal е единствен производител кој може да понуди електромеханички safety прекинувачи и соленоидни interlock уреди со високо кодно ниво.

Карактеристики на AZM150

Имајте бенефит од одличните карактеристики на соленоидниот interlock, и поставете ја безбедноста на Вашите индустриски апликации на повисоко ниво.

 • елегантно тенко куќиште (W x H x D: 40 x 204 x 48 mm)
 • лесна ротација на актуаторот за 4 x 90 °
 • можност за пристап до актуаторот од горе или од страна
 • лесна инсталација во 40 mm жлебни профили
 • аголен, движечки актуатор
 • еден interlock и за лизгачки и за ротирачки врати
 • Interlocking сила Fzh = 1500 N,
 • сила на задржување на отклучена врата 50 N
 • 4 електромеханички контакти во 4 комбинации
 • мануелно отклучување со триангуларен клуч
 • опционална можност за итно (emergency) отклучување или отпуштање
 • опционално high кодно ниво во согласност со ISO 14119
 • погоден за апликации со Cat. 3 / PL d безбедносно ниво
 • IP65 / IP67 класа на заштита
соленоиден interlock AZM150 Schmersal

Сакате да дознаете повеќе?

Solenoid interlock AZM150 Schmersal

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news