Мултифункционален safety модул

PROTECT SELECT мултифункционален safety модул од Schmersal за високо ниво на безбедност на работникот при работа со машини кој истовремено може да заврши комплексни задачи.

Компактен и едноставен

При склопување на комплексна safety апликација немате потреба од претходно програмерско искуство како кај safety PLC контролерите. Доволно е да подготвите дијаграм на електрични конекции, така што корисникот селектира safety апликација од листа на готови програми кои ги адаптира на сопствените барања.

PROTECT SELECT има 4 готови програми кои лесно може да се селектираат со притискање на SELECT копчето.

Кликнете тука за брошура
Schmersal PROTECT SELECT мултифункционален safety модул

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Посетете ја нашата B2B продавница

Компактен и безбеден

Schmersal PROTECT SELECT мултифункционален safety модул

Компактен значи дека PROTECT SELECT во 52 mm куќиште може да замени до 6 safety модули со безбедносно ниво до PL, SIL3.

Има 18 дигитални safety влезови за контрола на сите стандардни safety сензори како e-стоп, завеси, прекинувачи, итн. Има 4 safety транзисторски излези и 2 safety релејни излези.

Има и 4 опционални сигнални излези, и 2 safety аналогни влезови за контрола на критични процесни променливи (температура, притисок, проток, итн.).

Изберете меѓу 4 програми

1. програма

Една заштитна зона со можност до 2 работни режими – автоматски/мануелен

 • изберете автоматски/мануелен преку start лост
 • до 4 двоканални safety уреди
 • E-stop функција
 • safety прекинувач со заклучување (lock/unlock)
Schmersal PROTECT SELECT програма 1
Schmersal PROTECT SELECT програма 2

2. програма

Две заштитни зони на една машина

 • до 2 или 3 safety уреди по заштитна зона
 • start/reset функција и контролна функција одделно за секоја заштитна зона
 • приоритетна E-stop функција со независна reset функција

3. програма

Една заштитна зона со до 6 safety уреди

 • на секој safety уред може да му биде доделена сопствена reset функција
 • safety прекинувач со заклучување (lock/unlock)
 • E-stop функција со независна reset функција
 • програмата може да замени до 6 safety релејни модули
Schmersal PROTECT SELECT програма 3
Schmersal PROTECT SELECT програма 4

4. програма

Една заштитна зона со опција за привремено дозволен пристап (muting)

 • опција за привремено дозволен пристап (muting) со светлосни завеси и сензори
 • флексибилна конфигурација на параметри за привремено дозволен пристап (muting)
 • конекција на дополнителни e-stop тастери и други safety уреди
 • safety прекинувач со заклучување (lock/unlock)

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Schmersal PROTECT SELECT multifunction safety module

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news