Бесконтактен safety прекинувач RSS16 – RFID технологија

Бесконтактниот RSS 16 safety прекинувач користи RFID технологија за потребна заштита од разни манипулации. Schmersal го разви уредот врз база на популарниот AZ 16 електромеханички safety прекинувач.

Safety прекинувач со RFID технологија

RSS 16 safety прекинувачот нема механички актуатор за разлика од AZ 16 моделот. Технички безбедниот физички RFID сигнал е одговорен за комуникација помеѓу предавателот и приемникот.

Schmersal Ви нуди 3 различно кодирани верзии. Сензорот во првата основна верзија го прифаќа секој погоден таргет. Во втората верзија ги прифаќа само оние таргети за кои сензорот научил дека бил вклучен првиот пат. Во третата испорачана верзија, сензорот може повеќе пати да научи кои таргети да ги прифати.

Safety прекинувачот може да го користите и како магнетен стоп наместо да инсталирате посебен механички стоп.

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Карактеристики на RSS 16 safety прекинувач

 • PLe (SIL3) ниво на заштита,
 • Кодирање на високо ниво,
 • Сериска конекција и дијагностика,
 • Магнетен држач за врата,
 • Тринасочно активирање,
 • Индивидуално кодирање,
 • Конекција преку терминали или конектор,
 • LED индикација на статус

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

RSS 16

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news