Vuzix паметни очила M300

Бидете чекор пред Вашата конкуренција со паметни очила и Зголемена реалност, и развијте најсовремени апликации за широк опсег на индустриски потреби.

Најмоќни паметни очила

Vuzix, светски лидер за паметни очила, со гордост Ви претставува подобри функционалности за Зголемена реалност преку M300 паметни очила.

Паметните очила се дизајнирани за индустриски средини. Тие Ве конектираат со алати кои веќе ги користите за работа во фабрика, на друг терен, или во канцеларија.

Сакате да набавите наши опрема?

Опремете ја Вашата работна сила со паметни очила

Vuzix паметни очила M300 апликација магацин

Vuzix паметните очила M300 интегрираат дигитален свет во реален, така што овозможуваат досега невиден пристап до информации во зависност од локација, прибирање на податоци, далечинска аудио или видео техничка поддршка, и многу повеќе.

Паметните очила се ергономски дизајнирани и опремени со монокуларен дисплеј, вграден процесор, голема меморија, камера, и повеќе опции за конекција. Тие се вистинска робусна нослива интелигенција.

Развијте нови апликации

Паметните очила M300 се компатибилни со најголем број постоечки Android апликации. Vuzix развојниот центар овозможува пристап за корисници и програмери до SDK, софтверски комплет.

Овозможува и примери за примена во апликации кои целосно го искористуваат капацитетот на очилата. Така, Вие полесно може да развиете нови апликации по мерка на Вашиот работен тек.

Vuzix паметни очила M300 апликација одржување

Спецификации на M300

Vuzix паметни очила M300
 • Резолуција: nHD колор дисплеј
 • Пропорции: 16:9
 • Видно поле (дијагонално): 20 степени, еквивалентно на 5″ екран на мобилен уред по 14″
 • Осветленост: >2000 нити
 • 24-битни бои
 • Поддржува употреба на лево или десно око
 • Dual Core Intel Atom CPU
 • 2GB RAM
 • Android 6 OS
 • 64GB интерна flash меморија
 • 4 Android контролни копчиња
 • Гласовна контрола – нагодување и поддршка на повеќе јазици
 • Тачпад со 2-оски
 • Сензор за близина со навнатре поглед
 • Сензор за близина/ALS со нанадвор поглед
 • Сензор за следење на главата со 3-степени на слобода
 • Жироскоп по 3-оски
 • Акселерометар по 3-оски
 • Компас по 3-оски
 • 160mAh интерна батерија како привремена резерва при замена на екстерна (hot swapping)
 • 860mAh паметна екстерна батерија
 • Поддржува USB батерија со 1.5 A
 • 2 – 12 часови работа врз база на избрана екстерна батерија
 • Слушалки
 • Микрофони со придушување на звук (Noise canceling)
 • До 10 MP
 • До 1080p видео
 • Автофокус
 • Оптичка стабилизација на слика
 • Flash осветлување
 • Рамки со или без леќи
 • Заштитни стакла
 • Монтажа на шлем
 • Монтажа на стегач на глава
 • MicroUSB 2.0 HS
 • Wi-Fi b/g/n/ac – Dual-B 2.4/5 GHz
 • BT 4.1/2.1+EDR

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Vuzix M300 smart glasses

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other news