RTA решенија за чекорни мотори

Системите со чекорни мотори од R.T.A. се оптимален избор доколку Ви треба прифатливо, робусно, доверливо, и едноставно решение за контрола во сложени индустриски апликации. Чекорните мотори контролирани од висококвалитетни драјвови кои нудат добар вртлив момент и на мали брзини се одлични за состојба на мирување, и се стремат да имаат долг работен век.

Оптимален моторен систем

R.T.A. групација има повеќе од 30-годишно искуство во индустријата за контрола на движење. Со нивните чекорни мотори и моторни драјвови, тие се особено препознатливи на пазарот за моторни системи. Инженерите во компанијата Ве советуваат и Ви помагаат при изборот на оптимална конфигурација за Вашиот моторен систем.

Тие се истакнуваат со кусо време на достава и брз процес на нарачки. Ќе имате бенефит од едноставни, доверливи, и робусни R.T.A. чекорни мотори во апликации со едноставна контрола на позиција, способност за позиција, и долг работен век.

Сакате да набавите наши опрема?

Повеќе од 200 модели

Чекорен мотор е вистински избор за позиционирање, пакување, движење, транспорт, и други слични апликации. Тие постигнуваат висок вртлив момент и на мали брзини, и се поефтини во споредба со други мотори.

 • За стандардни апликации
 • Должина на прирабница: 14-106.4 mm
 • Одржлив вртлив момент: 0.65-2,460 Ncm
 • >200 модели

 • Класи на заштита: од IP40 до IP65
 • Должина на прирабница: 42-86 mm
 • Одржлив вртлив момент: 29-900 Ncm
 • 25 модели

 • Повратна врска за позиција
 • Поголема точност
 • Должина на прирабница: 42-86 mm
 • Одржлив вртлив момент: 51-920 Ncm

Голем избор на квалитетни моторни драјвови

 • Отворено или затворено куќиште
 • Од 0,6 A до 12 A

 1. Микрочекори до 12,800 чекори/вртеж
 2. Од 0,6 A до 6 A

 • Аналоген влез за брзина
 • Од 0,6 A до 8 A

 • Програмабилни I/O
 • RS485 комуникација
 • Од 2.3 A до 8 A

 • Комбо драјв: чекорен мотор + енкодер + драјв
 • CANopen комуникациски протокол

 • За чекорни мотори со енкодер
 • EtherCAT комуникација

Сакате да дознаете повеќе?

R.T.A. motor drive systems

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other news