Контролна станица FSMMD

Контролна станица FSMMD од Spohn & Burkhardt е оптимално погодна за работа во повеќе смени затоа што нејзината мемориска функција овозможува секој оператор брзо и лесно да ја избере својата индивидуална конфигурација, и да заштеди време. Корисниците може да користат моторизирано седиште и нагодување на конзола за нивен максимален комфор и најдобра ергономија на работно место.

Ергономска и функционална контрола

Работниците поминуваат многу работни часови во своите контролни станици кои мора да бидат комфорни и ергономски. Затоа, Spohn & Burkhardt, добро познат производител на џојстици и контролни станици, ги опреми своите контролни станици со комфорни седишта и стандардна опција за индивидуално нагодување. Сите конфигурации остануваат меморирани, што ја олеснува работата во повеќе смени.

Контролната станица FSMMD е оптимизирана за повеќе оператори поради мемориската функција. Овозможува брзо и лесно да се избере својата седечка положба и други конфигурации. Позицијата на седиште и конзола се автоматски нагодливи според должина, висина, и наклон. Опционално, достапна е и моторизирана ротација.

Сакате да набавите наши Контролери?

Карактеристики на FSMMD

контролна станица FSMMD Spohn & Burkhardt

Контролната станица FSMMD има голем капацитет за нагодување кој ја зголемува безбедноста на Вашето работно место.

 • мануелно лизгачко нагодување
 • ротационен прекинувач
 • автоматско напред/назад, горе/долу, и аголно нагодување
 • автоматско напред/назад, горе/долу, и аголно нагодување
 • автоматско нагодување на потпора за грб
 • потпора за глава со мануелно висинско и аголно нагодување
 • автоматска ротација, опционално
 • Дополнителна ножна потпора може да биде мануелно горе/долу нагодена, или завртена на страна кога не е во употреба
 • пневматска
 • автоматско нагодување на висина

Апликации

FSMMD е најдобар избор за работа во смена со повеќе машини и оператори.

Апликации во:

 • индустрија (металургија, согорување на отпадок, кај конвеери…)
 • градежништво
 • земјоделство
 • бродови
 • возови
 • пристаништа
 • итн.
контролна станица FSMMD Spohn & Burkhardt

Сакате да дознаете повеќе?

Control stations Spohn & Burkhardt

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other news