Едноставни модули за дистрибуција

Schmersal модули за дистрибуција на safety сигнали наменети за конекција на safety уреди со safety модули или контролери. Со нивна помош, Вие драстично ќе ги намалите Вашите трошоци за инсталација.

Намалени трошоци за инсталација

Schmersal создаде 2 типови на модули: PFB и PDM– модели кои се разликуваат по заштита на околината. Сите конектирани safety уреди се заштитени со електронски осигурувачи со автоматски ресет. Нивниот статус може лесно да се следи преку вградени LED диоди.

Двата модели се достапни со индивидуални дијагностички сигнали или со SD (Serial Diagnostic) магистрала. До 4 safety сензори или safety уреди (OSSD) може да се конектираат на секој модул што овозможува сериска комуникација. Лесно конфигурирајте ги преку DIP прекинувачи.

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Изберете го вистинскиот тип на опрема

Schmersal модули дистрибуција сигнали

Пасивни уреди за дистрибуција инсталирани во контролни ормари или теренски кутии со IP67 класа на заштита се погодни за сериско ожичување на разни видови на електронски safety уреди како сензори и interlock механизми.

Пасивните системи за инсталација овозможуваат комбинирана сериска комуникација со електронски safety сензори и interlock механизми од Schmersal. Достапни се во различни верзии за паралелно IO ожичување, и ожичување со Schmersal SD интерфејс.

PDM модул

 • Инсталација во контролен ормар или заштитна кутија
 • Комбинирана сериска комуникација со 4 safety сензори
 • Неколку модули во серија
 • Индивидуална заштита на safety опрема
 • Лесна конфигурација преку DIP прекинувачи
 • Индивидуална дијагностика и активирање на конектирани уреди
 • Ожичување преку клеми
 • Компактен дизајн со 45 mm ширина
 • Достапен за паралелно IO ожичување и SD интерфејс
Schmersal PDM модул

Пасивен PFB модул

Schmersal PFB модул
 • Heavy Duty IP67 варијанта за инсталација во поле
 • Комбинирана сериска комуникација со 4 safety сензори или interlock механизми со M12 конектор
 • Сериска конекција за поголема безбедност
 • Индивидуална заштита на safety уреди
 • Лесна конфигурација преку DIP прекинувачи
 • Индивидуална дијагностика и активирање на конектирана опрема
 • Напојување преку нов M12 конектор со 1.5 mm²/10 A напречен пресек
 • Компактен дизајн со 63 mm x 156 mm димензии
 • Достапен за паралелно IO ожичување и SD интерфејс

Сакате да дознаете повеќе?

Schmersal distributon modules

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news