Безбеден RFID interlock уред

AZM400 серијата на safety interlock уред од Schmersal користи RFID технологија за да го детектира актуаторот, и да го заклучи пин кодот со бистабилен моторен драјв, така што нуди највисоко ниво на безбедност.

Беспрекорно праќајте сигнали со RFID

Актуаторот не доаѓа во физички контакт со interlock компонентата, туку пин кодот придвижен од моторен драјв на interlock компонентата комуницира со актуаторот. RFID актуаторот беспрекорно праќа сигнали до safety interlock компонентата, така што овозможува значајна толеранција на несовршено подредена заштитна врата.

Верзии на interlock компоненти за итно отклучување:

 • отклучување со триангуларен клуч
 • отклучување со интегриран лост (T ознака)
 • отклучување со помошно додатно напојување – UPS (E ознака)

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Изберете помеѓу 3 варијанти

RFID interlock уред

Првата варијанта на interlock компонента го препознава секој соодветен RFID актуатор. Втората варијанта препознава само актуатори со кои била првпат активирана. Третата варијанта дозволува повеќекратно активирање.

Карактеристики:

 • PLe, SIL3 заштита
 • Кодирање на високо ниво
 • Сериска конекција
 • Дуален канал за заклучи/отклучи во P/P или P/N режим
 • Индивидуално кодирање
 • Конекција со конектор
 • LED индикација
 • 10.000 N сила на заклучување

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news