Safety релејни модули Schmersal

Schmersal SRB-E мултифункционалните safety релејни модули, освен безбедна заштита на Вашите работници при работа со машини, овозможуваат лесно извршување на комплексни safety функции. Клучна предност на новата SRB-E серија е нејзината мултифункционалност што овозможува да ги користите сите варијанти со неколку постоечки SRB модули. Секој модул може да се конфигурира со едноставен контролен елемент за до 12 различни апликации. Безбедно, лесно, и ефикасно следење на Вашите safety сензори и електромеханичка safety опрема!

Универзално нагодливи safety релејни модули SRB-E

Со Schmersal SRB-E електронскиот safety релеен модул, Schmersal го намали асортиманот на неговите safety релејни модули од преку 100 на 12 универзални нагодливи типови. Сега може да сетирате функција на индивидуален модул со едноставно користење на ротационен прекинувачки “режим”, додека доцнењето може да се нагоди преку ротационо прекинувачко “време”.

SRB-E safety релејните модули може ефективно да се користат за конекција на safety уреди со електромеханички контакти, но и за магнетни прекинувачи, сензори (CSS, RFID), и електрооптички safety уреди (safety светлосни завеси, ласерски скенери, фотоќелии,…).

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Заштедете време, простор, и пари

Safety релејни модули Schmersal SRB-E

Safety релејните модули SRB-E се економично решение кои Ви заштедува време, простор, и пари при планирање на проект, ожичување, програмирање, или тестирање.

Има заменливи терминални блокови со plugin позиционално кодирање, и snap-in празна ознака за опрема, што Ви овозможува да идентификувате индивидуални проекти и уреди.

Клучни карактеристики

Искористете ги предностите на safety релејни модули и зголемете ја безбедноста на Вашите индустриски апликации.

 • релејни или транзисторски излези
 • до 10 safety влезови и 5 safety излези
 • до 4 сигнални излези
 • инсталација за сите варијанти 22.5 mm
 • може да селектирате до 16 различни апликации
 • до PL e / SIL3 безбедносно ниво
 • лесно нагодување преку ротационен прекинувач
 • следење на сите традиционални safety прекинувачи
 • селектирани апликации може да се заклучат преку пломби
 • брзо време на одѕив (<10 ms)
 • Slot-in терминали со кодирање
 • следење на дво-рачна контрола
 • комбиниран модул за 2 заштитни уреди (SRB-E-402ST)
 • модул за до 4 safety уреди (SRB-E-204ST)
 • влезен експанзионен модул за до 4 safety уреди (SRB-E-204PE)
 • модул со интегрирана safety заштита и safety следење на мирување со 1 или 2 сензори (SRB-E-402FWS-TS)
 • 1 или 2-канална сигнална евалуација
Safety релеен модул Schmersal SRB-E апликација

Сакате да дознаете повеќе?

Safety relay modules Schmersal SRB-E

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news