Брза и лесна имплементација на колаборативен робот

Трансформирајте го Вашиот индустриски робот во колаборативен со AIRSKIN safety сензорот за допир.

Брза и лесна имплементација на колаборативен робот

Колаборативен робот сега достапен и за компании од секакви размери. Најдобра карактеристика на AIRSKIN safety сензорот за допир е интеграцијата на safety карактеристики со помош на модуларни влошки – сето тоа исплатливо, брзо, и лесно.

Сакате да набавите наши опрема за Безбедност на машини?

Практични во секоја апликација

Може да имплементирате safety сензори за допир во следните апликации:

 • Индустриски и кооперативни роботи
 • Машини со линеарно движење
 • Роботски извршни елементи и алати:
  • Вакуумски клеми за плаети/пакети
  • 3D камери
  • Поголеми алати
 • AGV возила
 • Друга опрема за автоматика

Научете го секој робот да биде колаборативен

AIRSKIN сензорот е основен градбен блок со димензии од 100×200 до 400×200 mm. Колаборативниот робот е опремен со “кожа” од сензори за допир. На овој начин може да го опремите секој робот, роботски алат, или дел од машина.

“Кожата” е мек сензор за допир сензитивен на притисок, кој содржи влошки кои може да бидат различна дебелина за пасивна заштита во зависност од карактеристиките на апликацијата. Обезбедува решенија надвор од рамките на решенија за лимитирање на сила или пристап.

колаборативен робот Airskin сензор за допир

Стопирајте го уредот со допир

Модуларните AIRSKIN воздушни влошки имаат сензор и мала пиезоелектрична пумпа која одржува одреден притисок на воздухот. Може да бидат поврзани до 15 влошки во серија преку потпорен слој, а преку два OSSD safety излези директно конектирани на safety влезови од safety контролер.

Safety функцијата е гарантирана преку континуирана дијагностика на влошките. Овозможува брзо безбедно стопирање.

Карактеристики

PLe / Cat3 ISO 13849-1 сертифициран – AIRSKIN safety сензор со уникатно патентирано решение и CE и 13849 PLe / Cat3 безбедносно ниво сертифицирано од TÜV Austria и TÜV Rheinland за САД и Канада.

Директна конекција до safety контролер, без додатен хардвер или конфигурација.

Конектирајте неколку safety сензори во серија

Едноставна и брза инсталација благодарение на магнетни прегради.

9 ms време на реакција

AIRSKIN монтажа

Апликации

 • Скоро неограничени можности за употреба
 • Можност за комбинација на влошки на повеќе начини
 • Робусен сензор за доверлива работа во сурови средини
 • Безбедна зона на производство
 • Побрз производен циклус
 • Побезбедно движење
 • Едноставен
 • Прифатлив од вработените

DIY решенија за роботски извршни елементи

Safety решенија за машини за линеарно движење, исплатливи решенија за автоматика, колаборативни роботи, и друга роботика

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news