Infracrveni pirometar Micro Epsilon

Infracrveni pirometar ili termometar je sofisticirani savremeni senzor za merenje temperature u istraživanju i industriji.

Merite temperaturu do 400 °C

Infracrveni pirometar ili termometar je sofisticirani savremeni senzor za merenje temperature u istraživanju i industriji. Rad infracrvenih pirometara zasniva se na činjenici da svako telo zrači u infracrvenom spektru, a zračenje zavisi od temperature i materijala.

Vrhunski proizvođač senzorske opreme Micro Epsilon Vam sada nudi verziju infracrvenog pirometra thermoMETER CS po atraktivnoj ceni.

Želite kupiti naše Senzore?

Brzo i pouzdano merite temperaturu 

Infracrveni pirometar Micro Epsilon thermoMETER CS

Pirometar omogućava beskontaktno merenje temperature. Međutim, ovo je korisno i važno posebno tamo gde zbog visokih temperatura merenje drugim metodama nije moguće.

Istovremeno, merenje infracrvenim termometrom je izuzetno brzo u poređenju sa klasičnim metodama i obično traje između 1 ms i 100 ms. Važna karakteristika pirometara je i veoma mali merni opseg, jer može biti i do 0.45 mm.

Upoznajte komponente infracrvenog senzora 

Svaki pirometar se sastoji od sledećih glavnih komponenti:

  • ulazno sočivo koje određuje veličinu mernog opsega,
  • senzor infracrvenog zračenja,
  • pojačivač signala,
  • displej
Infracrveni pirometar Micro Epsilon thermoMETER CS

Koristite infracrveni pirometar za merenje toplote svih materijala

CompactConnect softver

Micro Epsilon CS infracrveni pirometar je dizajniran za merenje temperatura od -40°C do 400°C, koji meri infracrveno zračenje sa talasnom dužinom od 8 do 14µm. To znači da je pogodan za merenje temperature svih uobičajenih materijala koji se koriste u industriji.

Pirometar ima analogni naponski izlaz, a dostupna je i verzija sa izlazom za termopar. Uz infracrveni pirometar dobijate i CompactConnect softver, koji će Vam omogućiti da sačuvate merene rezultate, grafičku analizu merenja i takođe podesite parametre samog pirometra.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

beskontaktno merenje temperature Micro- Epsilon

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti