Micro-Epsilon инфрацрвен пирометар

Инфрацрвениот пирометар thermoMETER CS е модерен софистициран сензор за мерење на температура во наука или во индустрија.

Мерење на температура до 400 °C

Работата на инфрацрвениот пирометар се базира на фактот дека секое тело зрачи во инфрацрвен спектар, а зрачењето зависи од температурата и материјалот.

Врвниот производител на опрема за сензори Micro-Epsilon сега нуди и верзија на thermoMETER CS инфрацрвен пирометар по атрактивна цена.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Брзо и доверливо мерење на температура

инфрацрвен пирометар Micro-Epsilon thermoMETER CS

Пирометарот овозможува бесконтактно мерење на температура. Тоа е особено корисно и важно таму каде што други мерни методи не се возможни поради многу високи температури.

Исто така, мерењата со инфрацрвен термометар се екстремно брзи во споредба со класични мерни методи. Вообичаено потребни се помеѓу 1 ms и 100 ms. Друга важна карактеристика на пирометарот е многу мал мерен опсег (и до 0.45 mm).

Компоненти на пирометар

Секој пирометар е составен од следните компоненти:

  • влезна леќа која ја одредува големината на мерен опсег
  • сензор за инфрацрвен спектар
  • засилувач на сигнал
  • дисплеј
thermoMETER CS компоненти

Мерење на температура кај сите материјали

CompactConnect софтвер

Micro-Epsilon инфрацрвениот пирометар од CS серија е дизајниран за мерење на температура од -40 ° C до 400 ° C. Сензорот детектира зрачење со бранова должина од 8 до 14 µm. Тоа го прави особено погоден за мерење на температура кај сите материјали застапени во индустријата.

Пирометарот има аналоген напонски излез, а достапна е и верзија со излез за термопар. Во пакет со сензорот добивате и CompactConnect софтвер кој овозможува да меморирате мерни резултати, графичка анализа на мерења, и конфигурација на параметри.

Сакате да дознаете повеќе?

contactless temperature measurement Micro- Epsilon

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news