Точен draw-wire сензор по ниска цена

Моделот WPS-MK88 на draw-wire сензор од Micro-Epsilon е специјално дизајниран за сериски апликации со голем број на парчиња во низа. Користете го за точно мерење на растојание, додека штедите на пари и простор.

Компактен, доверлив, и исплатлив

Сензорот има цврсто робусно пластично куќиште со IP65 заштита. Висококвалитетните компоненти на сензорот гарантираат долг работен век.

Сензорот е достапен со: 2300 mm, 3500 mm, и 5000 mm мерен опсег, квазибесконечна резолуција, и 0.15% линеарност во најдобар случај.

Достапни се дигитални варијанти со инкрементален или апсолутен енкодер, и аналогни варијанти со потенциометар, со струен или напонски излез.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Посетете ја нашата B2B продавница

Намалени трошоци во производство

Draw wire сензор Micro-Epsilon MK88 модел апликација

Сите Micro-Epsilon draw-wire сензори користат екстра флексибилно челично јаже за мерење на линеарно поместување. Челичното јаже се наоѓа во барабан кој е конектиран со сензор кој генерира излезен сигнал во зависност од позицијата на јажето. Динамичките мерења се екстремно точни.

Моделот MK88 е специјално дизајниран за мобилни апликации во серии како мобилни кранови или мобилни работни платформи. Моделот MK88 е уникатна комбинација од компактна димензија, робусен дизајн, и одличен сооднос мерен опсег/цена. Моделот има потенцијал значително да ги намали Вашите трошоци во производство.

Кликнете тука за брошура

Дизајниран за широк спектар на апликации

MK88 серијата на draw-wire сензор најчесто се користи во апликации каде се мерат долги растојанија, типично од 50 cm до 50 m. Растојанието помеѓу контактите е повеќе од 3 mm, така што е во согласност со IEC 60335-1 стандардот.

Може да го користите и во:

  • апликации за контрола на позиција на елеватори (дигалки за коли, лифтови, карго елеватори)
  • медицина (позиција на оперативна маса, позиција на X-ray глава за време на снимање)
  • лабораториски мерења на разни висечки мостови и други структури, или градежни температурни пукнатини
MK88 технички нацрт

Сакате да дознаете повеќе?

draw wire sensor Micro-Epsilon MK88

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news