DALI 2.0 драјв за LED димер

LCM/PWM-DA2 серии на драјвови за дигитални LED димери усогласени со DALI 2.0 регулатива обезбедува едноставна конфигурација, отворен систем, и висока компатибилност на Вашиот контролен систем за осветление. Може да ги користите и во апликации за осветление во итни случаи (EL).

Едноставна конфигурација, голема компатибилност

DALI 2.0 е стандардизиран протокол (IEC 62386) за контрола на осветление во индустрија кој го подобрува и комплетира целокупниот DALI систем за осветление. Дигитално осветление овозможува едноставна конфигурација на контрола на осветление, и намалени трошоци и време за повторно ожичување.

Светскиот водечки производител на LED напојување Mean Well, додаде DALI 2.0 усогласени модели во нивниот асортиман на драјвови за дигитални LED димери. Имплементирајте LCM-DA2 и PWM-DA2 серии за едноставна конфигурација на контрола на осветление, помали трошоци за струја, и помало време за ожичување.

DALI 2.0 драјвер дигитални LED димери Mean Well

Сакате да набавите наши Други уреди за автоматика?

Посетете ја нашата B2B продавница

Широк спектар на апликации

Сите модели на драјвови за дигитални LED димери од LCM-DA2 и PWM-DA2 серии, обезбедуваат многу функции за LED светилки.

Може да ги користите во апликации за контрола на внатрешно, канцелариско, или декоративно осветление. Исто така, погодни се и за други DALI 2.0 уреди (на пр.: ѕидни прекинувачи, светлосни сензори).

Две серии на драјвови

C.C режим од LCM серија има вградена DIP-SWITCH функција за повеќе функции за нагодување на струја. Нагодливата излезна струја го намали бројот на модели за различни LED модули. LCM серијата има и Push dimming функција и опционален ѕиден rocker прекинувач.

C.V режим од PWM серија може да имплементира за 12 V/24 V и 48 V LED светлосни ленти. Во иста апликација може лесно да инсталирате светилки и со константна струја и со константен напон.

DALI 2.0 драјвери Mean Well серии

Усогласени со многу регулативи

DALI 2.0 регулативи

DALI 2.0 LCM и PWM LED сериите на драјвови не е усогласена само со меѓународни safety стандарди, туку и со IEC62386-101/102/207 и 251 насоки. Сериите се усогласени и со EN61347-2-13 стандард за апликации за осветление во итни случаи.

Ова овозможува да интегрирате систем за осветление во Вашата апликација. Со промоција на концептот за DC Куќа, овие серии може да се користат со 380 VDC напон.

Карактеристики на DALI 2.0 LED драјвови

 • излез со константна струја нагодлив преку dip прекинувач (LCM серија)
 • излез со константен напон 12 V/24 V/48 V (PWM серија)
 • пластично куќиште и дизајн со класа II
 • дизајн без треперење
 • вградена активна PFC функција и ефикасност до 92 %
 • функции на затемнување: DALI 2.0 и Push (LCM серија)
 • 2 KV заштита (L-N)
 • Други заштити: струја на куса врска/поднапонска/прекуструјна/преоптовареност
DALI 2.0 драјвови дигитални LED димери Mean Well

Сакате да дознаете повеќе?

Digitalni zatemnilni LED napajalniki Mean Well DALI 2.0

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news