Bluetooth Mesh LED драјв за интелигентно осветлување

LCM/PWM-IoT серија на Bluetooth Mesh LED драјв од MEAN WELL опфаќа AC/DC LED драјвови за едноставна контрола на различни LED светилки преку APP, и постигнува оптимален менаџмент на енергија и средства.

Врвен менаџмент на енергија и средства

Како што 5G технологијата зема сè поголем замав, така интелигентното осветление е тренд на пазарот без разлика дали преку безжична или жичана контрола. Крајната цел е интеграција на сите светилки и домашни уреди во иста мрежа и контрола на овие уреди преку мобилна апликација.

MEAN WELL како врвен пионер за стандардни напојувања во индустрија, медицина, и други критични апликации се приклучи на трендот за интелигентно осветление преку својата LCM-IoT и PWM-IoT серија со Bluetooth mesh модулот. Со ефективна контрола на светлина, Вие успешно ќе намалите енергетска потрошувачка и трошоци.

Сакате да набавите наши Други уреди за автоматика?

LED драјвови со 3 Bluetooth mesh модули

Bluetooth Mesh LED драјв Mean Well

Во LCM-40/60BLE серијата, т.е. LED драјвови со CASAMBI Bluetooth mesh модул, беа додадени 2 брендови на Bluetooth mesh модули:

 • Tuya од Кина, и
 • Silvair од Полска.

LCM-IoT и PWM-IoT сериите со сите 3 Bluetooth mesh модули се клуч за едноставна контрола на LED осветлувања, и намалена енергетска потрошувачка.

Модели:

 • за контролен режим со константна струја (C.C), нагодување преку dip прекинувач
 • за контролен режим со константен напон (C.V). Може да ги користите и двете серии во иста апликација
 • со опционална Push dimming функција, нагодување преку стандардно задржување на тастер. Овозможува и поголема контрола на интелигентно осветление.

Преминете на интелигентна контрола

Кај сите модели на Bluetooth mesh LED драјвови, функциите како групирање, сценарио, и нагоден тајмер може да се конфигурираат преку APP.

Вие може да користите и други компатибилни уреди како ѕидни прекинувачи или светлосни сензори за да изградите сопствен контролен систем за интелигентно осветление.

Bluetooth Mesh LED драјв Mean Well

Карактеристики на Bluetooth Mesh LED драјв

Bluetooth Mesh LED драјв Mean Well
 • контрола со константна струја, нагодлива преку dip прекинувач (LCM серија)
 • контрола со константен напон 12 V/24 V/48 V (PWM серија)
 • дизајн без треперење
 • пластично куќиште и дизајн со класа II без FG
 • вградена активна PFC функција и ефикасност до 92%
 • функции за затемнување: Bluetooth и Push dim (LCM-BLE серија)
 • 2 KV заштита (L-N)
 • заштита и од: струја на куса врска/поднапонска/прекуструјна

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Bluetooth Mesh LED Driver Mean Well

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news