3D vision inspekcijski sistemi kompanije Photoneo

Photoneo je slovački proizvođač opreme za 3D Vision inspekcijske sisteme. Svojim proizvodima svrstani su među 50 najboljih kompanija koje diktiraju razvoj tehnologije u Evropskoj uniji. Ubjedili su i kompanije iz čuvene Silicijumske doline u Kaliforniji.

3D kamera za Vision inspekcijske sisteme sa najvišom rezolucijom

MotionCam-3D kamera za Vision inspekcijske sisteme je ključni deo Photoneo 3D opreme za Vision inspekcijske sisteme. Ova vrhunska kompanija svojom opremom brine o većoj efikasnosti i optimizaciji procesa proizvodnje i montaže. Nezamjenjivi su posebno u automobilskoj, logističkoj i elektronskoj industriji, kao i u prehrambenoj i medicinskoj industriji.

Sa korisnim opsegom od 36 cm do 3 m, 3D kamera je pogodna za širok spektar primjena. Možete ga koristiti u industriji, kao i u logistici i drugdje.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Snimite detaljne Cloud tačke

3D kamera za vision inspekcijske sisteme Photoneo

MotionCam-3D kamera za Vision inspekcijske sisteme je dobila brojne nagrade za svoju inovaciju. Omogućiće Vam da brzo, robusno i precizno snimite 3D slike objekata, čak i onih u pokretu!

Svojom patentiranom tehnologijom paralelne strukture svjetlosti, on snima detaljne tačke u Cloud-u objekata koje se brzo kreću. Za razliku od stereo ili ToF kamere, ne postoji kompromis između brzine snimanja i kvaliteta snimljenih slika.

Nemojte praviti kompromise u pogledu brzine i pouzdanosti!

Zahvaljujući 3D tehnologiji paralelne strukture svjetlosti, kamera za Vision inspekcijske sisteme MotionCam-3D nije osjetljiva na vibracije, ambijentalno svjetlo i smanjenje oštrine na račun pokreta. Tako da možete računati na to da ćete obezbjediti snimanje slika bez izobličenja i drugih artefakata, čak i u promenljivim uslovima.

Fotoneo MotionCam-3D kamera je također dobila nagradu IERA (Innovation and Entrepreneurship in Robotics and Automation) 2020 , što je, prema proizvođaču Photoneo, jedna od najvažnijih nagrada u svijetu robotike.

3D kamera za vision inspekcijske sisteme Photoneo

Ključne karakteristike za 3D kameru za Vision inspekcijske sisteme

3D kamera za vision inspekcijske sisteme Photoneo

5 različitih veličina – svaka za svoj tip primjene 

 • Rezolucija 0,9 Mpx za dinamičke i 2 Mpx za statične objekte,
 • Brzina snimka do 20 kadrova u sekundi,
 • Snimite slike objekata u pokretu do brzine od 40 m/s,
 • Oblast pokriva od 343 x 507 mm do 1836 x 2495 mm (u zavisnosti od modela kamere),
 • IP65 kućište,
 • PoE napajanje.

Snažne i robusne 3D kamere za Vision inspekciske sisteme

3D kamera za vision inspekcijske sisteme Photoneo

Photoneo MotionCam-3D je poboljšan snažnim GPU-om koji može da obradi čak 15 miliona 3D tačaka u sekundi. Obrada slike i rekonstrukcija tačaka u cloud-u vrši se u 3D kameri i ne opterećuje računar sa kojim je povezana. Ovo će Vam dati svu procesorsku snagu potrebnu za analizu uhvaćenih tačaka cloud-a.

Zbog klase zaštite IP65, 3D kamera je pogodna za zahtjevna industrijska okruženja. Mogućnost napajanja putem mrežnog kabla (PoE) dužine do 30 metara će pojednostaviti instalaciju u takvim okruženjima.

Postavite parametre brzo i jednostavno

Sa besplatnim softverom PhoXi Control , možete brzo i lako da podesite Photoneo MotionCam-3D kameru za Vision inspekcijske sisteme. Između ostalog, softversko okruženje će Vam omogućiti da podesite različite radne parametre i pregledate i sačuvate uhvaćene tačke cloud-a.

Slično Photoneo PhoXi 3D skeneru , MotionCam-3D kamera je podržana u Adaptive Vision Studio , Halcon, LabView i Matrox Imaging razvojnim okruženjima .

Napredni korisnici i sistemski integratori također imaju API-je za C++ i C# programske jezike.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti