M8 i M12 ultrazvučni senzori kompanije Turck

Turck proširuje svoj asortiman ultrazvučnih senzora RU-U sa deset tipova u M8 i M12 dizajnu sa posebno kratkim slijepim zonama. Koristite ih za pokrivanje velikih opsega senzora sa manje varijanti senzora.

Deset minijaturnih ultrazvučnih senzora u M8 i M12 dizajnu 

Turck je proširio svoju RU-U familiju ultrazvučnih senzora sa deset minijaturnih ultrazvučnih senzora u M8 i M12 dizajnu. Senzori M12 imaju analogni izlaz, kao i prekidački izlaz sa opsegom prekidača koji se uvijek prilagođava podešenim granicama opsega mjerenja analognog izlaza.

Zahvaljujući njihovom kompaktnom IP67 dizajnu i uskom zvučnom konusu, iskoristite i M8 i M12 senzore u malim aplikacijama sa ograničenim uslovima montaže.

Želite kupiti naše Senzore?

Ultrazvučni senzor – tamo gdje drugi senzori otkažu

ultrazvučni senzori RU Turck M8-M12

Ultrazvučni senzor je najbolje rješenje kada je prostor ograničen. Pogodan je za aplikacije u kojima se senzor koristi za mjerenje udaljenosti ili slična mjerenja. Ultrazvučni senzor ima mnoge prednosti u poređenju sa optičkim senzorom: na primjer, prvi je neosjetljiv na prljavštinu, prašinu, pa čak i vodu. Na ovaj način Vam obezbjeđuje pouzdan rad i precizna mjerenja u teškim okruženjima. Ultrazvučni senzor također detektuje objekte bez obzira na njihovu strukturu i boju.

Dok induktivni senzor detektuje samo metale, ultrazvučni senzor detektuje bilo koji medijum. Ovo se također odnosi i na plastiku, dovodeći ultrazvučni senzor korak ispred kapacitivnog senzora. Kao i optički senzor, kapacitivni senzor je mnogo podložniji prljavštini u poređenju sa ultrazvučnim senzorom.

Široki asortiman ultrazvučnih senzora RU koji pokrivaju sve primjene

M8 ultrazvučni senzor

Ultrazvučni senzori RU10U-M8 dostupni su u četiri varijante: kao senzori difuznog režima (pritisni taster) ili senzori suprotnog režima svaki u PNP ili NPN verzijama. Senzori imaju domet od 100 mm i kratku slijepu zonu od 20 mm.

M12 ultrazvučni senzor

Ultrazvučni senzori RU20U-M12 i RU40U-M12 prečnika 12 mm dostupni su u šest varijanti: četiri varijante imaju analogni izlaz i dvije varijante prekidački izlaz. Senzori sa prekidačkim izlazom također dolaze sa integrisanom IO-Link funkcijom. Možete birati između senzora sa opsegom od 200 mm ili 400 mm; u oba slučaja slijepe zone su male i iznose samo 20 mm ili 40 mm.

ultrazvučni senzori RU Turck M8-M12 aplikacija

Želite saznati više?

ultrazvučni senzori RU Turck M8-M12

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti