Industrijski interferometar

Micro Epsilon-ov industrijski interferometar bele svjetlosti omogućava Vam da beskontaktno mjerite minimalne udaljenosti i debljine u zahtjevnim industrijskim primjenama.

Izmjerite udaljenost i debljinu bez kontakta 

Micro-Epsilon-ov industrijski interferometar bijele svjetlosti omogućava Vam da beskontaktno mjerite minimalne udaljenosti i debljine u zahtjevnim industrijskim primjenama.

Obezbjedite stabilnost mjerenja sa rezolucijom ispod nanometra. Ovaj interferometar proširuje opseg aplikacija sa konfokalnim senzorima.

Želite kupiti naše Senzore?

Koristite ga u zahtjevnim industrijskim primjenama 

Industrijski interferometar bijele svjetlosti je najprecizniji optički mjerni sistem Micro Epsilon-a. Micro Epsilon je vodeći dobavljač naprednih mjernih rješenja u oblasti automatizacije, posebno tamo gdje su Vam potrebna izuzetno precizna mjerenja ili analize.

Interferometar se može koristiti u industriji za mjerenje udaljenosti i debljine u sub-nanometarskom opsegu, čak i <30 pm. Pored njegove izuzetne tačnosti, možete se osloniti i na stabilnost izvršenih mjerenja.

Iskoristite robusnost i fleksibilnost 

Industrijski interferometar bijele svjetlosti sastoji se od robusnog senzora, veoma fleksibilnog optičkog kabla i kontrolera u aluminijumskom kućištu koji se može montirati na DIN nosače.

Pošto kontroler može aktivno da kompenzuje promjene u temperaturi okoline i izuzetno je temperaturno stabilan, može se koristiti u uslovima koji zahtjevaju temperaturu.

Dužina kabla do 20m omogućava prostorno razdvajanje senzora i kontrolera.

Industrijski interferometar za tačna beskontaktna merenja

Instalirajte ga sa lakoćom

Industrijski interferometar za tačna beskontaktna merenja

Micro-Epsilon rješenje Vam daje veliki izbor podešavanja koja možete lako da napravite preko web interfejsa.

Za optimalnu integraciju interferometra u uređaje i sisteme, dostupan je širok spektar mogućih interfejsa:

 • digitalni interfejsi (Ethernet / EtherCAT / RS422),
 • veze enkodera,
 • analogni izlazi,
 • Izlazi za sinhronizaciju i digitalni I/O.

Odaberite model koji Vam je potreban

Dostupna su 3 modela interferometara za različite primjene, dva za mjerenje udaljenosti i jedan za mjerenje debljine.

U oblasti industrijske automatizacije, možete koristiti interferometar bijele svjetlosti u aplikacijama gdje Vam je potreban najviši nivo tačnosti mjerenja u proizvodnji. Dobro će doći npr. u proizvodnji poluprovodnika, tankih filmova / filmova, ekrana, LED dioda i u industriji stakla.

Industrijski interferometar za tačna beskontaktna merenja

Koristite ga u raznim industrijskim ili automatizovanim aplikacijama 

Industrijski interferometar za tačna beskontaktna merenja

Za razliku od konvencionalnih laserskih interferometara, IMS5x00 mjeri apsolutnu udaljenost. Na ovaj način Vam također omogućavaju da izvršite veoma precizna mjerenja stepenastih profila.

Postoje tri IMS5x00 modela dostupna za različite aplikacije:

IMS5400-DS je dizajniran za najtačnije mjerenje udaljenosti u industriji. Nudi Vam mogućnost mjerenja na velikoj udaljenosti od cilja i hvatanja velikog mjernog opsega.

IMS5600-DS je dizajniran za mjerenje udaljenosti sa nanometarskom tačnošću, posebno u proizvodnji elektronike i poluprovodnika. Idealan je ako mjerite staklo, metale i reflektujuće površine.

IMS5400-TH je dizajniran za nanometarska mjerenja debljine u industrijskim procesima. Omogućava Vam da imate stabilna mjerenja debljine u opsegu od 35-2100 µm, bez obzira na udaljenost od mete.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Industrijski interferometar za tačna beskontaktna merenja

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti